MONTAŽNE KUĆE - KATALOG

MONTAŽNE KUĆE - KATALOG

DOMUSplus d.o.o.

ISKORISTITE OUTLET CIJENE! SNIŽENJE KERAMIKE DO 70%!

ISKORISTITE OUTLET CIJENE! SNIŽENJE KERAMIKE DO 70%!

F.I.C. Outlet

Može li se ostvariti prava iz garancije za građevinske radove koja je istekla? Može li sudski vještak utvrditi kada je šteta nastala?

Molim informaciju u svezi ostvarivanja prava iz garancije koja je protekla. Mi smo stanari stambene zgrade izgrađene 2005. godine u Rijeci. Od početka useljenja imamo problema s propuštanjem vode po stubištima zgrade.

Zgrada je izgrađena kao dva objekta koji su spojeni stubištem čiji su krovovi polikarbonatne ploče.

Od početka useljenja ukazujemo dopisima i usmeno investitoru da sanira prodiranje vode, a zbog naše lakomislenosti i vjerovanja da će to riješiti, ih nismo tužili kada smo trebali.

Da li imamo ikakvu mogućnost na sudu odnosno da li sudski vještak može utvrditi kada je šteta nastala te da li sa tim argumentom imamo šanse na sudu?

Da li s nekom drugom metodom vještačenja ili postupkom imamo šanse na sudu?

Odgovor

Vještački nalaz je dokaz koji se priznaje na sudu. Možete sve tvrdnje koje imate potkrijepiti nalazom vještaka i proračunati tužbeni zahtjev (to je novčani iznos štete). Taj vještački nalaz može biti prilog opomene pred tužbu ili same tužbe ili nekog drugog pisma.

Nalaz vještaka nije automatski naplativo sredstvo da će graditelj zgrade odmah postupiti po istom. Uglavnom šanse na sudu su dobre, ali dugotrajne.

SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA

Tel: 01/ 38 37 497
091/ 20 11 283

Fax: 01/ 36 49 980

KONTAKT OSOBA

mr. Zlatko Omerhodžić, dipl. ing. građ.

www.graditeljski-vjestak.com

Svi članci iz rubrike

  1. Kvaliteta izvedenih radova
  2. Usluge sudskog vještaka
  3. Utvrđivanje štete