KUPAONSKA LINIJA GEBERIT SELNOVA

KUPAONSKA LINIJA GEBERIT SELNOVA

Klasična bezvremenost.

KALKULATOR MATERIJALA ZA GRADNJU KUĆE

KONFIGURATOR ZA TUŠ KADE

TREBAM MAJSTORA/PONUDU ZA…

ISKORISTITE OUTLET CIJENE! SNIŽENJE KERAMIKE DO 70%!

ISKORISTITE OUTLET CIJENE! SNIŽENJE KERAMIKE DO 70%!

F.I.C. Outlet

Kako etažirati kuću s osam stanova na čijoj površini je izgrađen stan bez suglasnosti suvlasnika zgrade i građevinske dozvole?

U našoj zgradi sa 8 stanova izvršen je otkup svih stanova s pripadajućim zajedničkim prostorima pa tako i praonom i sušionom rublja na terasi zgrade.

Na toj površini je jedan djelatnik bivšeg vlasnika zgrade naknadno izgradio stan bez potpisa pristanka suvlasnika zgrade i građevinske dozvole. Sada smo u postupku etažiranja zgrade pa me zanima kako sada zakonito pristupiti etažiranju objekta te ako je to omogućeno, pripadaju li i njemu ostali idealni dijelovi zajedničkih prostora, dvorišta i drugog?

Odgovor

Sastavni dio etažiranja je građevinska dozvola koja ima uz sebe originalne nacrte. Kada predate te nacrte (u sklopu etažnog elaborata) za dobivanje potvrde o posebnim cjelinama (koju daje nadležni Ured za graditeljstvo) ustanoviti će se da nije građeno po dozvoli. Na taj način čitava kuća neće moći biti etažirana.

Trebalo bi natjerati susjeda da legalizira taj stan i da provede čitavu proceduru jer zbog njegovog stana se čitava kuća neće moći etažirati niti upisati stanovi u zemljišne knjige.

SUDSKI VJEŠTAK ZA GRADITELJSTVO I PROCJENE NEKRETNINA

Tel: 01/ 38 37 497
091/ 20 11 283

Fax: 01/ 36 49 980

KONTAKT OSOBA

mr. Zlatko Omerhodžić, dipl. ing. građ.

www.graditeljski-vjestak.com

Svi članci iz rubrike

  1. Građevinska dozvola
  2. Etažiranje
  3. Bespravna gradnja
  4. Vlasništvo, suvlasništvo