MASAŽNI BAZENI ZA MAKSIMALAN UŽITAK I OPUŠTANJE

MASAŽNI BAZENI ZA MAKSIMALAN UŽITAK I OPUŠTANJE

NIVETO d.o.o.

AKCIJA NA KOMPLETAN LAGER KERAMIKE 30-40%

AKCIJA NA KOMPLETAN LAGER KERAMIKE 30-40%

Akcija traje do 28.02.2019 ili do isteka zaliha!

Kvalitetna i trajna fasada

Slika 1: Kvalitetna i trajna fasada

Kod investicija u novogradnje često su velika ograničenja trenutačnih financijskih mogućnosti i tako namjenjujemo minimalna sredstva za izvedbu fasade. Zbog navedenog razloga investitori se većinom odlučuju za trenutačno jeftiniju fasadu s tankim završnim slojem. Želimo li imati uređenu fasadu, potrebno je već nakon nekoliko godina osvježiti njezinu boju, što predstavlja ponovni financijski ulog. Investitori bi morali već na početku investicije nešto više financijskih sredstava namijeniti za fasadu, koja bi tako mogla biti trajnija s minimalnim troškovima održavanja.

Prozračivana fasada jedna je od kvalitetnijih i trajnijih fasada. Prozračivane fasade najčešće susrećemo na visokim poslovnim objektima, gdje investitori žele i na dugi rok smanjiti troškove održavanja fasade. Zbog svojih izvrsnih svojstava i nešto kompleksnije montaže, često je među skupljim fasadama (najčešće zbog finalne završne obloge).

Pogledajmo ukratko osnovne korake kod izrade prozračivane fasade. Na zidani odnosno armirano-betonski zid u pravilu se pričvrsti metalna potkonstrukcija. Na zidnu površinu nakon toga se pričvrsnicama pričvrsti toplinska izolacija od staklene vune s voalom URSA FDP 2/Vf ili URSA FDP 3/Vf, koji međusobno tijesno prianjaju. Zbog elastičnosti toplinske izolacije URSA FDP 2/Vf ili URSA FDP 3/Vf ona izvrsno prianja i na potkonstrukciju i moguće neravnine na zidu. Voal štiti toplinsku izolaciju od prodora meteorske vode i hladnoga zraka u izolaciju i od čestica prašine te omogućuje prolaz vodenoj pari na površinu, gdje u kanalu za prozračivanje ishlapi. Mnogo pozornosti treba posvetiti upravo kanalu za prozračivanje koji na donjoj strani mora imati otvor za uzimanje zraka te na vrhu fasade omogućiti ispust zraka iz zračnoga kanala. Ulaz i izlaz iz zračnog kanala zaštiti se pojasnim mrežicama odnosno tankim otvorima koji onemogućuju nastanjivanje većih životinja u sloju za prozračivanje.

Finalna završna obloga omogućuje investitoru veliki izbor različitih površinskih obrada (glatke, hrapave…), boja i materijala. Kod visokih objekata za završnu fasadnu oblogu često se upotrebljava staklo ili kamen koji prkose svim vremenskim uvjetima i pružaju dug vijek trajanja. A glatka površina završne obloge održava fasadu čistom.

Trend drvenih fasada sve je češći i kod manjih objekata. Česte su obiteljske kuće koje imaju drvene fasade. I drvena fasadna obloga omogućuje izvedbu prozračivane fasade. Kod manjih objekata potkonstrukcija fasade može se izraditi od drva, a između nje se smjesti križna toplinska izolacija URSA FDP 1 ili URSA FDP 2 koja tijesno prianja na potkonstrukciju. Preko drvene potkonstrukcije postavi se paropropusna vodoneprepusna folija (URSA SECO PRO), a spojevi dobro zalijepe ljepljivom trakom. Pričvrste se okomite letve koje omogućuju prozračivanje između završne pune drevne obloge (potrebno je paziti da se spriječi dugotrajan pristup UV zraka na foliju) i toplinsku izolaciju. Na kraju se na letve pričvrsti završna puna drvena obloga koju treba dobro površinski zaštititi odgovarajućim premazima.

Prozračivane fasade s drvenim završnim oblogama možemo financijski usporediti sa završnim tankim fasadnim slojevima jer ih je potrebno češće zaštititi odgovarajućim premazima.

URSA SLOVENIJA d.o.o. ima pravo rješenje za vašu prozračivani fasadu sa svojim proizvodima URSA FDP 1, URSA FDP 2, URSA FDP 2/Vf, URSA FDP 3/Vf. Ako imate kakvo pitanje, nazovite nas i s veseljem ćemo vam pomoći.

URSA ZAGREB d.o.o.

Tel: 01/ 65 26 386

Fax: 01/ 65 26 387

www.ursa.com.hr

LOKACIJE I DOSTUPNOST

Pogledajte lokacije na karti

Prodaja na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području BiH, Bugarske, Kosova, Makedonije, Rumunjske, Slovenije i Srbije.

Vezani članci

Vezane rubrike

  1. Članci i savjeti

Vezane teme

  1. Toplinska izolacija

Vezane aplikacije