EGGER OSB 3 ploče - ekološko i učinkovito rješenje za primjenu u vlažnim područjima


OSB (ploča od uzdužno polaganih iverja) kruta je i dimenzionalno postojana drvena ploča izrađena od tri sloja tankih drvenih ivera koji su zalijepljeni sintetičkim, na vlagu otpornim ljepilom u kontroliranim uvjetima visoke temperature i tlaka.

Zahvaljujući posebnom obliku, kvaliteti i ortogonalnoj distribuciji duž debljine ploče, EGGER OSB 3 ima vrhunska svojstva – povećanu elastičnost duž osi i odličnu snagu savijanja.

EGGER OSB 3 ima nisku razinu sadržaja formaldehida koja je ekvivalentna prirodnom drvu; činjenica koju je potvrdilo nezavisno vanjsko ispitivanje te ima CE oznaku sukladno normi EN 13986.

UPORABLJENE SIROVINE
  • Oguljeno meko i tvrdo drvo iz domaćih šuma
  • Emulzija na bazi parafi nskog voska
  • MUF (melamin/ureaformaldehid) smola niske razine emisije
  • Voda
CERTIFICIRANJE
  • OSB 2 i OSB 3 CE certifi ciranje provela je WIKI Braunschweig
  • REI 30 / REI 45 / REI 60 testni certifi kat za nosive zidne konstrukcije koje zatvaraju prostor
  • UKR Sepro osiguranje kvalitete Ukrajina
  • GOST certifikat Rusija/Bjelorusija
  • FSC Controlled Wood (CW) certifi kat
  • Ispitni certifikat za zidnu konstrukciju otpornu na udar kugle

OD DRVA DO PROIZVODAZATVORENI CIKLUS
Naše aktivnosti usredotočene su na zatvoreni ciklus. U našim ključnim vrijednostima najviši prioritet dodijelili smo održivoj uporabi sirovina.

PREGLED PREDNOSTI
  • Prikladne za zaštitnu primjenu na unutarnjim i vanjskim strukturama u vlažnim uvjetima
  • Vrhunska svojstva – povećana elastičnost uz vrlo dobru snagu savijanja
  • Visokokvalitetna i ekološki prihvatljiva ploča
  • Certificirani proizvod

EGGER OSBPROIZVODNJA

1. GULJENJE KORE DRVETA
Kora se guli s balvana njihovim brzim međusobnim trenjem unutar rotacijskog uređaja za guljenje kore

2. PRANJE
Prskanjem vruće vode preko oguljenih balvana u tunelima za pranje u cijelosti se uklanjaju pijesak i ostaci kore, a drvo upija vlagu kako bi se olakšalo rezanje iverja.

3. REZANJE IVERJA
Tanak iver guli se s balvana pomoću strojeva za usitnjavanje drveta (koji se nazivaju bubanjske drobilice) i rade vrlo slično golemim šiljilima olovaka

4. SUŠENJE
Mokro iverje se suši od izvornog sadržaja vlage u iznosu 85-110% do razine vlage u iznosu 2-3% u rotacijskim sušilicama na plinski pogon.

5. LIJEPLJENJE
Da bi se vlakna snažno međusobno povezala, ona se prskaju posebnom, na vlagu otpornom, sintetičkom smolom koja prikazuje punu kemijsku reakciju unutar preše.

6. PREŠANJE
Na kraju područja oblikovanja ploča ide u prešu za kontinuirano vruće valjanje (Contiroll) u kojoj se progresivno tlači na visokoj temperaturi do otprilike 1/6 početne debljine dok ne dosegne konačnu čvrstoću.

7. REZANJE
Odmah poslije izlaza iz preše Contiroll bočni rubovi ploče režu se na nominalnu širinu, a ploče se poprečno režu dijagonalnom pilom na veličinu glavnog formata.

8. HLAĐENJE
Nakon izlaska iz preše ploče su previše vruće za sigurnu pohranu, pa ih je stoga prije slaganja i skladištenja potrebno ohladiti na temperaturu od 30 40°C. Hlađenje provode 2 zvjezdasta hladnjaka u kojima se svaka ploča zakreće za pola kruga, 0°-180°, i natrag.

9. PAKIRANJE
Poslije kondicioniranja ploča u skladištu tijekom najmanje 48 sati, ploče glavne veličine dovode se natrag u područje proizvodnje na završnu obradu koja uključuje rezanje na veličinu, izradu profi la rubova na pero i utor (ako je potrebno), označavanje, paletiziranje i postavljanje naljepnica.

Više

Izvor: EGGER katalog, ustupio FAMY d.o.o.

FAMY d.o.o.
FAMY d.o.o.
Internet adresa

Djelujemo na području cijele Hrvatske, BiH, Makedonije, Slovenije i Srbije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi