Područja primjene:

Vodonepropusni fleksibilni premaz za primjenu u nikogradnji i visokogradnji. Koristi se za zaštitu betona i AB konstrukcija, zidova, temelja, mostova, tunela, garaža, balkona, terasa, sanitarnih čvorova i dr.

Opis proizvoda:

Jednokomponentni premaz, vodena disperzija akrilnog polimera s kvarcnim punilom i aditivima.

Svojstva:

Dobra prionjivost na sve graditeljske podloge (beton, opeka, drvo). STIGOFLEX je vodonepropusan, paropropusan i otporan na utjecaj mraza i soli. Jednostavno se nanosi. Ima sposobnost premoštenja pukotina do 2 mm. Postavljanje keramičkih pločica i ostalih obloga mogu uslijediti nakon sušenja. Može poslužiti kao antikorozijska zaštita armaturnog željeza. Otporan je na UV zračenje i utjecaj atmosferilija.

Priprema podloge:

Podloga mora biti čvrsta, čista, bez masnih tragova, bez plijesni, otprašena i suha (vlažnost podloge < 80 %). Sa starih oštećenih podloga treba ukloniti oštećeni i karbonizirani sloj.

Priprema:

STIGOFLEX prije upotrebe promiješati ručno ili električnom miješalicom na malom broju okretaja. Ako je potrebno moguće ga je razrijediti vodom do 3 %.

Nanošenje:

Premazivati tvrdom izolaterskom četkom ili valjkom, križno (lijevo-desno, gore-dolje) u dva sloja. Drugi sloj nanijeti kada se prvi sloj potpuno osuši, nakon nekoliko sati ili drugi dan (ovisno o vremenskim uvjetima). Temperatura zraka i podloge kod primjene treba biti od + 5°C do +30°C. Nakon nanošenja, STIGOFLEX treba zaštititi od kiše (okvirno 24 sata).

Čišćenje alata:

Alat odmah po završetku rada oprati vodom. Nakon vezanja, očvrsli materijal može se ukloniti samo mehanički.

Tehnički podaci:

Potrošnja:

Ovisno o hrapavosti podloge i debljini sloja potrošnja je oko 1,5 kg/m2
Okvirno 1,3 kg/m2 za 1 mm debljine.

Pakiranje:

Plastične kante od 5 kg, 10 kg i 20 kg.

Skladištenje:

Čuvati od smrzavanja! Skladištiti na temp. od +5ºC do +30ºC.

Trajnost:

1 godina u originalnom tvorničkom pakiranju.

Mjere sigurnosti:

Nema posebnih mjera sigurnosti.

Za detaljne informacije vidi Sigurnosno tehnički list.

Ne odgovaramo za eventualne štete koje bi nastale kao posljedica pogrešnog izbora materijala ili njegove nepravilne primjene.

STIG INŽENJERING d.o.o.
STIG INŽENJERING d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja preko partnera na području cijele Hrvatske, BiH te Crne Gore.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi