MONTAŽNE KUĆE - KATALOG

MONTAŽNE KUĆE - KATALOG

DOMUSplus d.o.o.

KALKULATOR MATERIJALA ZA GRADNJU KUĆE

KONFIGURATOR ZA TUŠ KADE

TREBAM MAJSTORA/PONUDU ZA…

ISKORISTITE TRENUTNE POGODNOSTI DO 15% NA LOŽIŠTA PALAZZETTI

ISKORISTITE TRENUTNE POGODNOSTI DO 15% NA LOŽIŠTA PALAZZETTI

Akcija traje do isteka zaliha!

Stručni dio +Tehničke specifikacije materijala +

Spremnik za instalacije sa zagrijavanjem pitke vode u sustavu za punjenje spremnika VITOCELL 100-L – tehnički podaci

Slika 1: Spremnik za instalacije sa zagrijavanjem pitke vode u sustavu za punjenje spremnika VITOCELL 100-L – tehnički podaci

VITOCELL 100 L Tip CVL
Stojeći spremnik od čelika, s pocakljenjem Ceraprotect
Volumen spremnika 500, 750 i 1000 litara

Vitocell 100-L s posebnim izmjenjivačem Vitotrans 222 (80, 120 i 240 kW) isporučivim kao pribor tvori sustav za punjenje spremnika za zagrijavanje pitke vode. Taj se set izmjenjivača topline sastoji od pločastog izmjenjivača topline, armatura i crpki. Kao pribor isporučivi su mješačke grupe, regulator temperature, kao i regulacija Vitotronic 200-H, tip HK1W ili HK3W.

Kompletni sustav osobito se koristi u slijedećim upotrebama odn. uvjetima:

 • krugovi grijanja kod kojih se traže niske temperature povratnog voda ili kod kojih su temperature povratnog voda ograničene, npr. kod toplovodnih ili kondenzacijskih kotlova. velikim rasponom temperature sa strane pitke vode podešava se niska temperatura povratnog voda sa strane ogrjevne vode, a ta okolnost pogoduje visokom udjelu kondenzacije kod korištenja kondenzacijske tehnike.
 • veliki volumen spremnika s vremenski pomaknutim vremenima punjenja i pražnjenja, npr. oduzimanje vode kod vršne potrošnje u području škola, športskih objekata, bolnica, vojarni, socijalnih objekata, višeobiteljskih kuća itd.,
 • kratkotrajno jako visoki vršni učini, npr. visoke stope oduzimanja i različita vremena dodatnog zagrijavanja, npr. instalacija sa zagrijavanjem pitke vode u natkrivenim kupalištima, sportskim objektima, industrijskim pogonima i klaonicama.
 • ograničeni prostor, budući da ovaj sustav za punjenje spremnika može prenijeti visoke učine.

Prednosti ukratko:

 • Čelični spremnik zaštićen od korozije s pocakljenjem Cerapro- tect. Dodatna katodna zaštita preko magnezijske zaštitne anode, anoda sa stranom strujom isporučiva kao pribor.
 • Lagani transport zbog niske težine i toplinske izolacije od mekane PUR pjene koja se može skinuti.
 • Mali gubici topline zbog visokovrijedne sveobuhvatne toplinske izolacije (bez FCKW-a).
 • Bez kritičnih zona klica zahvaljujući potpunom zagrijavanju čitavog volumena vode.
 • U spoju sa setom izmjenjivača topline Vitotrans 222 (pribor) kao sustav za punjenje spremnika posebno prikladan za kombinaciju s plinskim kondenzacijskim kotlovima.
 • Pravocrtno punjenje spremnika čak i pri kliznoj temperaturi polaznog voda.
 • Vitotrans 222 koji se sastoji od pločastog izmjenjivača topline, crpke za punjenje spremnika i crpke ogrjevne vode isporučiv kao pribor.
 • Električni grijač i čahura za punjenje za upotrebu u spoju s toplinskim crpkama isporučivi kao pribor.

Slika 2: Spremnik za instalacije sa zagrijavanjem pitke vode u sustavu za punjenje spremnika VITOCELL 100-L – tehnički podaci

A. Gornji otvor za nadzor i čišćenje
B. Topla voda
C. Ulaz tople vode iz izmjenjivača topline
D. Magnezijska zaštitna anoda ili anoda sa stranom strujom
E. Cirkulacija
F. Sveobuhvatna toplinska izolacija (bez FCKW-a)
G. Čelični spremnik s pocakljenjem Ceraprotect
H. Hladna voda
K. Prednji otvor za nadzor i čišćenje (također i za ugradnju električnog grijača EHE i čahure za punjenje kod 750/1000 litara volumena)
L. Pražnjenje

Tehnički podaci za Vitocell 100-L

Spremnik za zagrijavanje pitke vode u sustavu za punjenje Prikladan za instalacije sa sljedećim parametrima:

 • maks. temperatura pitke vode u spremniku 95 °C
 • pogonski tlak sa strane pitke vode do 10 bar

Slika 3: Spremnik za instalacije sa zagrijavanjem pitke vode u sustavu za punjenje spremnika VITOCELL 100-L – tehnički podaci

Slika 4: Spremnik za instalacije sa zagrijavanjem pitke vode u sustavu za punjenje spremnika VITOCELL 100-L – tehnički podaci

Slika 5: Spremnik za instalacije sa zagrijavanjem pitke vode u sustavu za punjenje spremnika VITOCELL 100-L – tehnički podaci

Tehnički podaci za sustav za punjenje spremnika

Opis funkcija za pogon s kliznom temperaturom polaznog voda

U sustavu za punjenje spremnika spremniku U. se tijekom punjenja (prekid potrošnje) dolje oduzima hladna voda T. preko crpke za punjenje R., zagrijava se u setu izmjenjivača topline © te se ponovo dovodi gore spremniku B.

Kako se termički slojevi u spremniku ne bi poremetili, crpka za punjenje spremnika R. uključuje se tek onda kada osjetnik temperature © signalizira daje postignuta podešena temperatura. Željeni učin prijenosa izmjenjivača topline podešava se preko regulacijskog ventila ogranka O.

Mješačka grupa (pribor) N. miješa ogrjevnu vodu na primarnoj strani odgovarajuće zadanoj vrijednosti temperature pitke vode. Kako bi se spriječile naslage kamenca u pločastom izmjenjivaču topline, zadana temperatura pitke vode trebala bi iznositi maks. 60 °C.

Termička dezinfekcija (antibakterijsko uključenje) moguća je u spoju s Viessmann kotlovima za grijanje s Vitotronic regulacijama kruga kotla ili s regulacijama kruga grijanja Vitotronic 200-H (pribor).

Osnovno opterećenje pokriva se preko trajnog učina uređaja Vitotrans 222. Kod vršnih opterećenja veća potreba za toplom vodom osigurava se preko volumena spremnika. Nakon prekida potrošnje odn. tijekom potrošnje volumen spremnika ponovno se zagrijava na zadanu temperaturu preko uređaja Vitotrans 222. U zagrijanom stanju (prekid potrošnje) isključene su crpka za punjenje spremnika R. i crpka kruga grijanja E. u uređaju Vitotrans 222.

Kod uvažavanja navedenih zadanih vrijednosti temperature ogrjevne i pitke vode Vitotrans 222 set izmjenjivača topline može se koristiti do ukupne tvrdoće pitke vode od 20 °dH (zbroj zemljanih alkalija 3,6 mol/m3).

Opis funkcija za pogon s konstantnom temperaturom polaznog voda

Vitotrans 222 set izmjenjivača topline pogoni se bez mješačke grupe. Temperatura ogrjevne vode trebala bi se ograničiti na 75 °C.

Željena temperatura pitke vode i učin prijenosa podešavaju se na regulacijskom ventilu ogranka L reguliranjem količine optoka kod punjenja odgovarajuće toplinskom učinu izmjenjivača topline (odn. ako je učin kotla koji stoji na raspolaganju ispod učina uređaja Vitotrans 222, odgovarajuće učinu kotla).

Velike odnosno srednje količine istjecanja pokrivaju se spremnikom. Hladna voda struji u spremnik naknadno. Ako sloj hladne vode u spremniku dostigne gornji regulator temperature T, započinje dodatno punjenje preko seta izmjenjivača topline.

Osnovno opterećenje pokriva se preko trajnog učina uređaja Vitotrans 222. Kod vršnih opterećenja veća potreba za toplom vodom osigurava se preko volumena spremnika.

Nakon prekida potrošnje odn. tijekom potrošnje volumen spremnika ponovno se zagrijava na zadanu temperaturu preko uređaja Vitotrans 222. U zagrijanom stanju (prekid potrošnje) isključene su crpka za punjenje spremnika N i crpka kruga grijanja E u uređaju Vitotrans 222.

Kod uvažavanja navedenih zadanih vrijednosti temperature ogrjevne i pitke vode Vitotrans 222 set izmjenjivača topline može se koristiti do ukupne tvrdoće pitke vode od 20 °dH (zbroj zemljanih alkalija 3,63,6 mol/m3).

Pogon s toplinskom crpkom u spoju s čahurom za punjenje za zagrijavanje pitke vode

U sustavu za punjenje spremnika spremniku O se tijekom punjenja (prekid potrošnje) dolje oduzima hladna voda preko crpke za punjenje M, zagrijava se u pločastom izmjenjivaču topline D te se ponovo dovodi spremniku preko čahure za punjenje C ugrađene u prirubnicu B. Zbog velikih otvora istrujavanja u čahuri za punjenje se zahvaljujući niskim brzinama istrujavanja podešava čisto slaganje temperature u slojeve.

Dodatnom ugradnjom električnog grijača EHE (pribor) u prirubnicu spremnika postoji mogućnost i dodatnog grijanja. Uzeti u obzir maks. moguću ukupnu tvrdoću pitke vode u spoju s primijenjenim ploča stim izmjenjivačem topline.

Više:
VITOCELL 100-l (PDF, 1,08 MB)

VIESSMANN HRVATSKA d.o.o.

Tel: 01/ 65 93 650

Fax: 01/ 65 46 793

Pogledajte detaljne kontakte

www.viessmann.hr

LOKACIJE I DOSTUPNOST

Pogledajte lokacije na karti

Prodaja i tehnička podrška na području cijele Hrvatske.

Vezane vrste materijala

 1. Grijanje

Ostale vrste materijala

 1. Aditivi
 2. Beton
 3. Betonski proizvodi
 4. Brtvila
 5. Čelične konstrukcije
 6. Cijevi i cijevni sustavi
 7. Dimnjaci
 8. Dizala i platforme
 9. Drvena građa
 10. Drvobetonski proizvodi
 11. Fasade
 12. Fuge
 13. Geosintetici
 14. Gips ploče i pribor, suha gradnja
 15. Građevna limarija
 16. Hale
 17. Hidroizolacija
 18. Hlađenje
 19. Hortikultura
 20. Impregnacije
 21. Kamen i kameni materijali
 22. Kontejneri
 23. Krovovi i krovni pokrovi
 24. Kupaonske instalacije
 25. Ljepila
 26. Montažne kuće
 27. Mortovi, špricevi i mase
 28. Obrada zraka
 29. Ogradni sustavi
 30. Oplate
 31. Opskrba vodom i odvodnja, vodoinstalacije
 32. Plinske instalacije i plinovodi
 33. Podovi
 34. Premazi
 35. Pročišćivači otpadnih voda
 36. Protupožarna izolacija
 37. Rasvjeta
 38. Solarni sustavi
 39. Specijalni betoni
 40. Staklena opeka
 41. Stropovi
 42. Stupovi
 43. Toplinska izolacija
 44. Travne rešetke
 45. Ventilacija
 46. Zaštita izolacije
 47. Zaštita od insekata i prašine
 48. Zaštita od sunca i pogleda
 49. Žbuke
 50. Zvučna izolacija