VELUX NAGRAĐUJE U SVIBNJU!

VELUX NAGRAĐUJE U SVIBNJU!

Do 500 kn popusta na siesta unutarnje sjenilo.

ISKORISTITE TRENUTNE POGODNOSTI NA LOŽIŠTA PALAZZETTI

ISKORISTITE TRENUTNE POGODNOSTI NA LOŽIŠTA PALAZZETTI

Akcija traje do 31.05.2019. ili do isteka zaliha!

Stručni dio +Tehničke specifikacije materijala +

AKCIJE FASADNIH SUSTAVA
Pogledajte cijene!

Uređaj za obradu otpadne vode za obiteljske kuće (UPOV) AS-VARIOcomp K - tehnološki opis rada, instalacija, garancija....

Slika 1: Uređaj za obradu otpadne vode za obiteljske kuće (UPOV) AS-VARIOcomp K - tehnološki opis rada, instalacija, garancija....

Linija postrojenja projektirana za obradu sanitarno fekalnih voda iz obiteljskih kuća. Tehnološka rješenja za ova postrojenja se temelje na stabilnom i pouzdanom radu uz minimalnu potrošnju energije. Tehnologija koristi aerobne biološke procese koji su provjereni u našoj dugogodišnjoj praksi.

Prednosti AS-VARIOcomp K uređaja:

 • uređaji su certificirani sukladno EU regulativama,
 • niski operativni troškovi,
 • dostava je potpuna (sve je uključeno u cijenu, uključujući i poklopac),
 • izolirani poklopci na zaključavanje,
 • uređaji su pouzdani i jednostavni za rukovanje,
 • pružamo stručnu podršku i usluge održavanja u cijeloj zemlji,
 • mogućnost jednostavne rekonstrukcije uređaja u tip AS-VARIOcomp ULTRA umetanjem membranskog modula,
 • upotrebom tipa ULTRA, tretirana voda se može koristiti kao tehnološka voda.

Slika 2: Uređaj za obradu otpadne vode za obiteljske kuće (UPOV) AS-VARIOcomp K - tehnološki opis rada, instalacija, garancija.... Slika 3: Uređaj za obradu otpadne vode za obiteljske kuće (UPOV) AS-VARIOcomp K - tehnološki opis rada, instalacija, garancija....

VIDEO

Tehnološki opis rada

Otpadna voda ulazi u primarni taložnik (A)-početni dio UPOV-a u kojem se odvajaju krute tvari od tekućina. Sve razgradive krute tvari isplivavaju na površinu ili se talože na dnu primarnog taložnika u kojem započinje proces njihove anaerobne razgradnje.

Nakon mehaničkog tretmana u primarnom taložniku otpadna voda ulazi u aktivacijski dio (B) kroz preljevnu cijev. Aktivacijski dio (B) služi za biološku obradu otpadne vode. U svom donjem dijelu (B) prostor je opremljen sa aeratorima za fine sitne mjehurića zraka (zrak se upuhuje pomoću kompresora/puhala za zrak), te postoji i mogućnost ugradnje nosača biomase© kako bi se povećala stabilnost i učinak procesa prilikom ulaska većih količina ili jače opterećenih voda u uređaj za obradu otpadne vode (UPOV).

Slika 4: Uređaj za obradu otpadne vode za obiteljske kuće (UPOV) AS-VARIOcomp K - tehnološki opis rada, instalacija, garancija....

Legenda:
A – Primarni taložnik i spremnik za mulj
B – Aktivacijski odjeljak
C – Nosač bio mase
D – Prihvatni odjeljci
E – Sekundarni taložnik
F – Mamut pumpa (zračna pumpa)

Prednost ove izvedbe je što su prihvatni kapaciteti (D) omogućeni kroz cijeli UPOV-a, osiguravajući na taj način skladištenje ili ukoliko je potrebno izlaz viška vode iz uređaja za obradu otpadne vode. Aktivna smjesa iz aktivacijskog odjeljka odlazi u vertikalni sekundarni taložnik (E) odakle se pročišćena voda prepumpava pomoću mamut/zračne pumpe (F) prema izlazu. Višak aktivnog stabiliziranog mulja se pomoću mamut/zračne pumpe prepumpava u primarni taložnik (A) koji služi i kao spremnik za višak mulja.

Slika 5: Uređaj za obradu otpadne vode za obiteljske kuće (UPOV) AS-VARIOcomp K - tehnološki opis rada, instalacija, garancija....

Napomena: Niže vrijednosti za parametre navedene u tablici je moguće garantirati nakon pregleda ulaznih parametara za svaku lokaciju posebno.

Slika 6: Uređaj za obradu otpadne vode za obiteljske kuće (UPOV) AS-VARIOcomp K - tehnološki opis rada, instalacija, garancija....

Napomena: Ukoliko je UPOV opremljen opremom za doziranje kemikalija(flokulanata), omogućeno je smanjenje izlaznih vrijednosti, pogotovo vrijednosti za P.

Instalacija uređaja za obradu otpadne vode

UPOV se instalira na betonsku nosivu ploču (nema potrebe za zasipavanjem betona oko spremnika), spaja se na ulazni i izlazni cjevovod, te se vrši spajanje UPOV-a i kompresora za proizvodnju zraka koji se nalazi izvan UPOV-a. Na ovaj način se produžuje vijek trajanja kompresora, jer su uvjeti unutar UPOV-a jako agresivni. Uređaj za obradu otpadne vode dolazi spreman za rad, nisu potrebni elektro radovi osim spajanje kompresora na izvor napona. Puštanje u rad se vrši od strane dobavljača ili od ovlaštene servisne firme.

Slika 7: Uređaj za obradu otpadne vode za obiteljske kuće (UPOV) AS-VARIOcomp K - tehnološki opis rada, instalacija, garancija....

Na osnovu svojih dimenzija i težina uređaji veličine 5 i 8 ES se mogu transportirati auto prikolicom te se mogu postaviti na predviđeno mjesto bez upotrebe krana. UPOV je opremljen izoliranim poklopcem na zaključavanje po kojem se može hodati 980×870 mm (standardna oprema).

Garancija

Tehnologija za obradu otpadne vode (UPOV)-24 mjeseca, plastični spremnik- 5 godina. ASIO,spol. s r.o. posjeduje ISO 9001:2000 certifikate. Uređaji za obradu otpadne tipa AS-VARIOcomp su napravljeni u skladu sa najnovijim Europskim standardima.

Statički proračun

Struktura spremnika je dizajnirana upotrebom metode proračuna krajnjih elemenata, uz pomoć programa za izračun NEXIS, radni vijek 25 godina.

Prodajni i servisni centri

Detaljnije informacije o proizvodima i uslugama se mogu dobiti u prodajnim i servisnim centrima, od naših predstavnika ili izravno iz odjela prodaje ASIO, spol. s r.o.

Dokumentacija

Zajedno sa računom kupac će dobiti dokumentaciju za ugradnju. Također kupac će dobiti jamstveni list te preostalu dokumentaciju koja se odnosi na rad UPOV-a(operativni dnevnik, uputa za uporabu i održavanje).

Slika 8: Uređaj za obradu otpadne vode za obiteljske kuće (UPOV) AS-VARIOcomp K - tehnološki opis rada, instalacija, garancija....

Usluge i proizvodi koji se isporučuju na zahtjev

 1. Možemo napraviti studiju izvedivosti projekta
 2. Možemo pripremiti projektnu dokumentaciju, uključujući konsultacije za nadležnim institucijama
 3. Izlaz iz UPOV-a možemo usmjeriti u bilo kojem smjeru, besplatno na zahtjev kupca.
 4. Kutiju za smještaj kompresora
 5. Mogućnost promjene dimenzija na zahtjev (posebno visina poklopca)
 6. Mogućnost isporuke spremnika sa duplom stjenkom (ugradnja kod visokih podzemnih voda)
 7. Mogućnost isporuke nosača bio mase za povećanje učinkovitosti aktivacijskog dijela („K“ tip), mogućnost naknadne ugradnje.
 8. Mogućnost odabira boje poklopca

Izvor: ASIO d.o.o.

ASIO d.o.o.

Tel: 031/ 63 81 25

LOKACIJE I DOSTUPNOST

Pogledajte lokacije na karti

Prodaja u cijeloj Hrvatskoj te Bosni i Hercegovini.

Vezane vrste materijala

 1. Pročišćivači otpadnih voda

Ostale vrste materijala

 1. Aditivi
 2. Beton
 3. Betonski proizvodi
 4. Brtvila
 5. Čelične konstrukcije
 6. Cijevi i cijevni sustavi
 7. Dimnjaci
 8. Dizala i platforme
 9. Drvena građa
 10. Drvobetonski proizvodi
 11. Fasade
 12. Fuge
 13. Geosintetici
 14. Gips ploče i pribor, suha gradnja
 15. Građevna limarija
 16. Grijanje
 17. Hale
 18. Hidroizolacija
 19. Hlađenje
 20. Hortikultura
 21. Impregnacije
 22. Kamen i kameni materijali
 23. Kontejneri
 24. Krovovi i krovni pokrovi
 25. Kupaonske instalacije
 26. Ljepila
 27. Montažne kuće
 28. Mortovi, špricevi i mase
 29. Obrada zraka
 30. Ogradni sustavi
 31. Oplate
 32. Opskrba vodom i odvodnja, vodoinstalacije
 33. Plinske instalacije i plinovodi
 34. Podovi
 35. Premazi
 36. Protupožarna izolacija
 37. Rasvjeta
 38. Solarni sustavi
 39. Specijalni betoni
 40. Staklena opeka
 41. Stropovi
 42. Stupovi
 43. Toplinska izolacija
 44. Travne rešetke
 45. Ventilacija
 46. Zaštita izolacije
 47. Zaštita od insekata i prašine
 48. Zaštita od sunca i pogleda
 49. Žbuke
 50. Zvučna izolacija