“Zaribana” struktura (granulacija 2 mm)

OSOBINE

  • U 211 boja
  • Odmah spremna za uporabu
  • Paropropusna
  • Hidrofobna
  • Otporna na vremenske uvjete

PODRUČJE PRIMJENE

CT 64 koristi se za izradu tankoslojnih žbuka na betonskim podlogama, tradicionalnim žbukama, gipsanim podlogama i ivericama, gips-kartonskim pločama itd. CT 64 može se nanositi kao fasadna žbuka unutar Ceretherm ETICS sistema (External Thermal Insulation Composite Systems). U slučaju intenzivnih tamnih boja, nanošenje materijala treba biti ograničeno na manje površine, npr. arhitekturni detalji.

PRIPREMA PODLOGE

CT 64 nanosi se na glatke, nosive, suhe i čiste podloge bez tvari koje mogu uzrokovati odvajanje (mast, bitumen, prašina). Prije nanošenja žbuke neravne i uništene podloge moraju biti zaglađene i reparirane. U slučaju tradicionalnih žbuka i betonskih podloga, upotrijebite reparaturnu žbuku CT 29. Postojeća prljavština, slabi slojevi, kao i elastični, vapneni i ljepljivi slojevi boje moraju biti prethodno uklonjeni. Prije nanošenja CT 64 tretirajte površinu sa predpremazom u boji Ceresit CT 16. Upojne podloge prethodno premažite predpremazom CT 17 te nakon toga sa CT 16. Preporučuje se koristiti CT 16 u istoj boji kao što je boja završne žbuke. CT 64 može se nanositi nakon što se sloj CT 16 u potpunosti osušio.

PRIMJENA

Sadržaj spremnika dobro promiješajte. Ukoliko je potrebno konzistentnost proizvoda može se prilagoditi dodavanjem max. 1% čiste vode. Nakon toga ponovo promiješajte smjesu. Ne koristite hrđave spremnike ili alate. CT 64 nanosite jednakomjerno na podlogu pomoću dugačkog metalnog gletera. Nakon otprilike 10-15 minuta, plastičnim gleterom trebali bi dobiti željenu homogenu strukturu. Ovisno o smjeru zaglađivanja žbuke (kružno, dijagonalno, vodoravno, okomito), možete postići različiti izgled. Ne prskajte žbuku s vodom!

Na jednoj površini radove izvodite bez prekida, održavajući istu konzistenciju proizvoda i koristeći proizvod sa istim serijskim brojem (broj šarže), koji se nalazi na pakiranju ili koristeći pakiranja sa različitim serijskim brojevima pomiješanim zajedno. Ostatke žbuke na alatu i svježe mrlje od žbuke uklonite sa vodom. Nakon sušenja proizvod je moguće odstraniti samo mehanički.

NAPOMENA

Proizvod nanosite pri temperaturama podloge i prostora od +5°C do +25°C i relativnoj vlažnosti zraka ispod 80%. Svi dani podaci odnose se na temperaturu od +20°C i relativnu vlažnost zraka od 60%. U različitim uvjetima može doći do bržeg ili sporijeg sušenja žbuke. Ne nanosite žbuku na zidove izložene jakim sunčevim zrakama. Dok se žbuka u potpunosti ne osuši, zaštite ju od kiše zaštitnom zavjesom za fasade. Ovaj proizvod ne smije se miješati sa drugim žbukama, pigmentima, smolama i vezivima.

OSTALE INFORMACIJE

Ovaj tehnički list određuje područje primjene materijala i način izvođenja radova, međutim, ono ne može zamijeniti profesionalnu pripremu izvođača radova. Osim danih podataka, primjena mora biti u skladu sa građevinskim i sigurnosnim zakonima na radu. Proizvođač garantira kvalitetu proizvoda, međutim nema utjecaja na uvjete i način izvođenja radova. U slučaju bilo kakvih nedoumica vezanih za primjenu, potrebno je izvršiti probu.

SKLADIŠTENJE

Do 18 mjeseci od datuma proizvodnje kada se čuva na suhom mjestu u originalnom, neoštećenom pakiranju. Zaštititi od smrzavanja!

PAKIRANJE

Plastična kanta od 25 kg

TEHNIČKI PODACI

  • Osnova: sintetička smola na bazi vodene disperzije sa mineralnim punilima i pigmentima
  • Gustoća: otprilike 1,6 kg/dm3
  • Temperatura primjene: od +5C do +25 C
  • Otvoreno vrijeme: otprilike 15 minuta
  • Vodootporna: nakon otprilike 24 sata
  • Koeficijent upojnosti vode: 0,12 kg/m2 x 1/2 h
  • Potrošnja: otprilike 2,7 kg/m

Izvor: HENKEL CROATIA d.o.o.*

HENKEL CROATIA d.o.o.
HENKEL CROATIA d.o.o.
Dostava prema dogovoru s Vašim komercijalnim zastupnikom.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi