MONTAŽNE KUĆE - KATALOG

MONTAŽNE KUĆE - KATALOG

DOMUSplus d.o.o.

KALKULATOR MATERIJALA ZA KROV

KONFIGURATOR ZA TUŠ KADE

TREBAM MAJSTORA/PONUDU ZA…

AKCIJA NA KOMPLETAN LAGER KERAMIKE OD 30-40%

AKCIJA NA KOMPLETAN LAGER KERAMIKE OD 30-40%

Akcija traje do isteka zaliha!

Livade na najljepši mogući način

Slika 1: Livade na najljepši mogući način Oko 120 hektara zelenih površina u Njemačkoj se dnevno uništava gradnjom kuća i cesta. Zeleni krovovi mogu taj broj djelomično nadoknaditi. Iz tog razloga, mnoge općine već u početnoj fazi gradnje propisuju obavezno ozelenjivanje krovova. Razlog je smanjenje troškova gradnje izostavljanjem skupih mreža kanala i puno manja količina kiše koja se slijeva u uređaj za taloženje i pročišćavanje, a bazeni za kišnicu su automatski manjih dimenzija.

Vegetacija i podloga na krovu upijaju određenu količinu kiše, pročišćavaju je te predaju kanalizaciji s vremenskom zadrškom. Krovovi garaža i carporta također se lako mogu ozeleniti. Pri tome treba slijediti propise vezane uz statiku, zaštitu od požara, odvod i slično, a krovna konstrukcija mora odgovarati planiranoj visini izgradnje i što je najvažnije, zaštita od prodora vode ispod ovakve vrste krova mora biti do najmanjih detalja provedena kako treba.

Krov kao zamjena za vrt

Najsigurnije je kada proizvođač ili stručna osoba na sebe preuzmu izvedbu sustava nepromočivosti i propisane zadaće koje stoje u jamstvenom listu. Po pitanju zelenila u obzir dolaze dvije vrste: ekstenzivno i intenzivno ozelenjivanje. Intenzivno ozelenjivanje može poslužiti kao zamjena za vrt i dolazi u obzir isključivo na ravnim krovnim površinama, no investicijski troškovi su visoki, a pokrivač, drvo i grmlje zahtijevaju konstantnu njegu koja uključuje zalijevanje, gnojenje, šišanje.

Izvor: magazin Hausbau

PRETPLATA I STARI BROJEVI:
Za informacije o pretplati i povoljnoj kupnji starih, ali uvijek s idejama aktualnih brojeva naših izdanja kontaktirajte nas putem niže navedenih podataka ili kontakt obrasca.

PONOVO TRI d.o.o.

Tel: 01/ 33 57 221

Fax: 01/ 33 57 220

www.idejezamene.com

www.hausbau.hr

Pretplata i stari brojevi

LOKACIJE

Pogledajte lokacije na karti

Vezani članci

Svi članci iz rubrike

  1. Ekologija u uređenju eksterijera
  2. Zanimljivosti

Vezane aplikacije