AKCIJE, POPUSTI I POVOLJNE KUPNJE!

Potražite aktualne akcijske ponude i prođite jeftinije

AKCIJSKE CIJENE KAMINA U F.I.C.-u

Novo radno vrijeme od 8.00 do 20.00 sati

Lifestyle +Interijeri Studio Karas by dizajnerica Tina Kurpez +

Open space uređenje potkrovlja

Potkrovlje u Zagrebu veličine cca 100m2 namijenjeno je prije svega kraćim boravcima u gradu. Smješten na granici podsljemenske zone i strogog centra, bogatim zelenilom odvojen je od sivila grada.

Rasterećeno funkcije svakodnevnog stanovanja različite zone nalaze se u jednom prostoru, neomeđene dodatnim pregradnim zidovima. Ovakav koncept poznat je i prihvaćen kada se radi o dnevnom boravku koji je spojen s prostorom za blagovanje i kuhinjom, ali vrlo je neobično bez dodatnih pregradnih zidova ostaviti i ulazni prostor te spavaonu. Jedino je kupaona prostorija odvojena od ostatka stana.

Bijela boja vizualna je podloga cijelog stana kao i visoki stropovi te vidljive drvene grede, konstrukcijski elementi krovišta. Upravo zbog otvorenog prostora i atraktivnih drvenih elemenata odlučeno je zidove, kao i glavne komade namještaja izvesti u bijeloj boji. Također, odlučili smo bjelinu razbijati dekoracijom, cvijećem i detaljima u nekoj intenzivnoj boji koja se s vremenom može i mijenjati te tako utjecati na promjenu cijele atmosfere interijera ovog stambenog prostora. Za početak odlučeno je stan dekorirati elementima u boji ciklame.

Najveći problem i najveći gutač prostora u potkrovlju su kosi stropovi koji pri rubovima prostorije ne ostavljaju mogućnost normalnog kretanja i korištenja prostora. Kako se stan ne koristi svakodnevno odlučili smo ormare za spremanje odjeće i stvari organizirati oko dimnjaka koji je smješten u centar prostora. Ormari su projektirani tako da u ne privlače pažnju, a odabirom boje i obrade fronte asociraju na plohu zida. Fronte se otvaraju na pritisak tako da nije bilo potrebno ugrađivati ručke.

Kuhinja je potpuno otvorena prema ostatku stana i organizirana je u L formi. Kako je ovo prostor potkrovlja, centralni dio kuhinje smješten je ispod prozora, odnosno prozorske “kučice” jedinog dijela u kojem se kuhinja može kvalitetno koristiti s obzirom na visinu, odnosno kose zidove. Zato je odlučeno kuhinju izraditi po mjeri u stolariji Studio sto-a. Ispod prozora smješteno je kuhinjsko korito te kuhalna ploča. Kako je kuhinja namijenjena za povremene boravke u gradu nije postavljena napa i prednost je dana prekrasnom pogledu koji se otvara s velikog prozora. Hladnjak je podpultni, potpuno ugradbeni. Pored njega smještena je i mala perilica posuđa.

Fronte su izvedene od bijelog iverala, a radna ploča od iverica oplemenjene laminatom za radne ploče. Na podu je postavljen parket kao i u ostatku prostora, a zid je tretiran bijelom tekućom plastikom. Centralni dio radne ploče osvijetljen je visilicom s halogenim žaruljama /Haustra/ te dodatnom halogenom rasvjetom sa zida. Kuhinju je redovito vrlo teško organizirati u prostoru potkrovlja i redovito se pri tome ulazi u kompromise, dok ova kuhinja u prostoru leži vrlo prirodno. Elementić koji se proteže u prostor blagovaone koji je ustvari maska za radijator, ali i ormarić za odlaganje čaša i šalica za koje nema mjesta u centralnom dijelu kuhinje.

Dnevna soba organizirana je u ovom otvorenom prostoru nasuprot kuhinje. U prostoru dnevnog boravka dominira kutna garnitura izvedena u U formi. Smještena je tako da je glavno sjedenje organizirano u nižoj zoni stropa, a forma garniture otvara se prema centru stana. Izrađena je u sivosmeđoj tkanini neutralne boje. Sjedeća garnitura izrađena je u tapetariji Margalić. Na pod je postavljen mekani tepih crne boje te bijeli kvadratni klub stolić. Postavljena je zidna rasvjeta koja daje uglavnom ambijentalno svjetlo dok je uz samu garnituru postavljena i podna lampa koja se može koristiti za čitanje.

Ispod jedne od prozorskih kučica smješten je krevet, odnosno prostor za spavanje. Uzglavlje kreveta postavljeno je na zid ispod samog prozora. Izvedeno je tako da je ono ujedno i maska za radijator. Sam krevet vrlo je jednostavan i vizualno neutralan, a pečat spavaoni daje antikni noćni ormarić koji je bio dio interijera vile prije adaptacije.

Glavni vizualni dojam kupaoni daju vidljive drvene grede uz koje je smješten umivaonik te WC školjka. Iako je kupaona malih dimenzija želja vlasnika bila je u kupaonu smjestiti i kadu. Zidovi kupaone nisu obloženi keramikom već bojom namijenjenom za upotrebu u vlažnim prostorima. Odabrana je topla i ugodna žuta nijansa.

Uz bijelu stanom dominiraju prirodni tonovi. Na pod je postavljen jasen, vrlo svijetlo drvo nježne strukture. Tkanine na sjedećoj garnituri te tepihu i jastucima također su u neutralnim, prirodnim i ugodnim tonovima dok je vizualni dojam upotpunjen dekoracijama i cvijećem intenzivne boje ciklame.

Fotogalerija

  • Fotogalerija: Slika 1
  • Fotogalerija: Slika 2
  • Fotogalerija: Slika 3
  • Fotogalerija: Slika 4
  • Fotogalerija: Slika 5
  • Fotogalerija: Slika 6
  • Fotogalerija: Slika 7
  • Fotogalerija: Slika 8
  • Fotogalerija: Slika 9
  • Fotogalerija: Slika 10

Fotografije: Studio Karas

Autor: Tina Kurpez, dizajnerica interijera
Studio Karas

Dizajnerica Tina Kurpez iza sebe ima stotinjak realiziranih projekata stambenih i poslovnih interijera. Projekti Studia Karas prepoznatljivi su po pročišćenom funkcionalizmu, minimalističkom, ali ergonomičnom dizajnu te jakim vizualnim akcentima koji dinamiziraju prostor i daju mu specifičan karakter. Svaki pojedini projekt rezultat je individualnog pristupa i kreativne suradnje investitora i dizajnera.

Želite li da dizajnerica Tina Kurpez sudjeluje pri uređenju Vašeg doma, potrebne informacije saznajte klikom na jedan od dolje navedenih linkova!

STUDIO KARAS d.o.o.

Tel: 01/ 24 42 954

KONTAKT OSOBA

gđa Tina Kurpez; 091/ 73 11 054

www.studiokaras.hr

LOKACIJE

Pogledajte lokacije na karti

Vezani članci

Vezane aplikacije