MONTAŽNE KUĆE - KATALOG

MONTAŽNE KUĆE - KATALOG

DOMUSplus d.o.o.

ISKORISTITE TRENUTNE POGODNOSTI DO 15% NA LOŽIŠTA PALAZZETTI

ISKORISTITE TRENUTNE POGODNOSTI DO 15% NA LOŽIŠTA PALAZZETTI

Akcija traje do isteka zaliha!

Rustica Moderna – hrvatska tradicija u modernom interijeru

Slika 1: Rustica Moderna – hrvatska tradicija u modernom interijeru

Svaki interijer priča je za sebe, posebna kao i individualnosti ljudi koji borave u tom prostoru. Stoga je dizajn interijera u cijelosti, ali i svakog pojedinačnog komada namještaja, potrebno uskladiti s potrebama i željama stanara.

U razgovoru s mladim dizajnerom koji stoji iza uspješnog hrvatskog branda Rustica Moderna, otkrivamo kako izgledaju unikatni interijeri osmišljeni prema tradicionalnim ljepotama domaće rustike.

Namještaj inspiriran Dalmacijom i Slavonijom u potpunosti je proizvod ručnog rada te je stoga svaki njegov dio jedinstven, otkriva dizajner Martin Bukvić. Svoju ljubav prema drvetu rodne Slavonije iskazuje na način da u svom radu uglavnom koristi ovaj plemeniti materijal. Iako su kreacije s potpisom Rustice Moderne većinom izrađene od masiva smreke, koriste se i druge vrste drva – sve u skladu sa željama klijenata.

Slika 2: Rustica Moderna – hrvatska tradicija u modernom interijeru

Sve počinje s ručno rađenim nacrtima u perspektivi, a nastavlja se raznim tehnikama obrade drva – od oblikovanja ovog podatnog materijala do pet faza površinske obrade. Naravno, bojenje i patiniranje ne sakrivaju u potpunosti drvenu podlogu, već se ona djelomično otkriva te namještaju daruje starinski šarm. Završni korak je nanošenje mat laka, koji drvo čini otpornijim, a samim tim i pogodnijim za dizajniranje prostorija poput kupaonice.

Paleta od 300 boja koristi se pri bojenju ovog izvornog hrvatskog namještaja, a u suradnji s kolegama dizajnerima nastaju i ostali elementi dizajna interijera, poput tkanina, dodataka, rasvjete. Na taj način zagarantirana je jedinstvenost svakog osmišljenog interijera.

Toplina i romantika rustikalnog namještaja može se u urbane interijere unijeti kroz cjelokupni dizajn, ali i pomoću samo jednog komada pokućstva, koji će se istaknuti među ravnim linijama karakterističnim za prevladavajući minimalizam.

Naravno, ovaj tradicionalni stil idealan je za opremanje interijera u kamenim kućama mediteranskog podneblja, budući da izvrsno ocrtava opuštenost krajeva uz more.

Slika 3: Rustica Moderna – hrvatska tradicija u modernom interijeru

Masivan krevet i čipkasta posteljina, izrađeni po narudžbi, dat će spavaćoj sobi bajkovit ugođaj. Tu atmosferu će nadopuniti i oslikani zidovi, kao i umjetnička djela.

Slika 4: Rustica Moderna – hrvatska tradicija u modernom interijeru Slika 5: Rustica Moderna – hrvatska tradicija u modernom interijeru

Komode, vitrine, stol i stolci u blagovaonici, škrinje i klupe u kuhinji – svi navedeni elementi dizajna vrlo atraktivno izgledaju u rustikalnoj varijanti.

Bez obzira uređujete li stan u gradu, kuću na selu ili na moru, kreativnost hrvatskih dizajnera će oplemeniti svaki prostor i učiniti ga domom.

Fotogalerija

 • Fotogalerija: Slika 1
 • Fotogalerija: Slika 2
 • Fotogalerija: Slika 3
 • Fotogalerija: Slika 4
 • Fotogalerija: Slika 5
 • Fotogalerija: Slika 6
 • Fotogalerija: Slika 7
 • Fotogalerija: Slika 8
 • Fotogalerija: Slika 9
 • Fotogalerija: Slika 10
 • Fotogalerija: Slika 11

Fotografije: Martin Bukvić

Autor

Danica Maričić, BA Econ, a.d’i. (www.ARCHI-LIVING.com)

Profesionalno iskustvo stekla sam na području dizajna interijera, novinarstva, marketinga & odnosa s javnošću. Kreiram promotivne aktivnosti klijenata, kao i njihovu komunikaciju s ciljnim javnostima (kreativno pisanje (priopćenja, članci, intervjui), osmišljavanje brošura, kataloga, časopisa, oglasa, internetskih stranica i portala; planiranje i organizacija evenata…). Na taj način se izravno utječe na jačanje pozicije na tržištu i povećanje prepoznatljivosti tvrtke / robne marke. Također, vodim poslovne seminare na temu "Izgradnja imidža tvrtke putem dizajna poslovnih i komercijalnih prostora". (Više)

Vezani članci

Svi članci iz rubrike

 1. Dizajn hotela
 2. Hrvatski dizajn
 3. Promocija dizajna

Vezane aplikacije