PRAKTIČNA RJEŠENJA ZA ODVODNJU I UREĐENJE OKUĆNICE

PRAKTIČNA RJEŠENJA ZA ODVODNJU I UREĐENJE OKUĆNICE

Sve za dom

TUŠ KABINE I PARAVANI

TUŠ KABINE I PARAVANI

Moderno uređenje kupaonice

Interijer u bojama jeseni

Slika 1: Interijer u bojama jeseni

Jesen je stigla, sa sobom donoseći tople boje lišća i slikovite krajolike. Priroda nam se otkriva u svim njenim bojama, oblicima i veličinama, na taj način inspirirajući umjetnike u nama. Interijere dekoriramo po uzoru na prirodna bogatstva. Harmonija boja i toplina tkanina su glavni elementi jesenskog uređenja interijera.

Jesen donosi obilje boja u eksterijer, ali i u interijer. Bogate nijanse crvene, narančaste, žute, zlatne, zelene boje – poklanjaju interijeru svu slikovitost pejzaža. Svjetski trendovi u modi i dekoriranju interijera, ove jeseni sugeriraju smaragdno-zelenu (koja je ujedno i „boja godine“), zlatno-žutu, tamno-smeđu, boju bakra, rubin-crvenu…

Slika 2: Interijer u bojama jeseni Slika 3: Interijer u bojama jeseni

Igranje bojama i teksturama, stavljanje novih zavjesa i tepiha, ponovno tapeciranje namještaja, dodavanje ukrasnih detalja, kreativni su načini za osvježenje vašeg doma. Evo nekoliko prijedloga.
Zidove ukrasite jesenskim motivima poput lišća, bundeva… Bez obzira odaberete li zidne naljepnice, oslikavanje zidnih površina ili postavljanje nekoliko slika i fotografija na ključna mjesta – prostor će postati razigraniji. Kombinirajte pravo lišće i granje s onim naslikanim, primjerice, uz ukrašeni zid postavite stolić na kojem izložite vaze ili zdjele s darovima prirode.

Slika 4: Interijer u bojama jeseni

Sjedeću garnituru „zagrijte“ toplim prekrivačima i mnoštvom jastuka, kreirajući atmosferu ugode i udobnosti. Zanimljiv (i praktičan) dodatak u dnevnoj ili spavaćoj sobi, svakako je tabure, kao i sve popularnija vreća za sjedenje.

Slika 5: Interijer u bojama jeseni

Stolice u blagovaonici „odjenite“ u tople „košuljice“, koje je poželjno uskladiti s bojama stolnjaka i nadstolnjaka. U trendu su tkanine koje izgledaju kao da su sišle s modnih pista.

Stol za blagovanje se može dekorirati i postavljanjem centralnog ukrasa izrađenog od lišća i jesenskih plodova (kestena, jabuka, mandarina, kukuruza, grožđa), a želite li spontaniji „look“, navedene sastojke rasporedite po cijelom stolu.

Neka vam ova jesen bude vesela i raznobojna!

Autor: Danica Maričić, BA Econ, a.d’i. za www.dut.hr

Fotogalerija

 • Fotogalerija: Slika 1
 • Fotogalerija: Slika 2
 • Fotogalerija: Slika 3
 • Fotogalerija: Slika 4
 • Fotogalerija: Slika 5
 • Fotogalerija: Slika 6
 • Fotogalerija: Slika 7
 • Fotogalerija: Slika 8
 • Fotogalerija: Slika 9
 • Fotogalerija: Slika 10

Fotografije: www.facebook.com/InteriorDesignCroatiaByDut

Autor

Danica Maričić, BA Econ, a.d’i. (www.ARCHI-LIVING.com)

Profesionalno iskustvo stekla sam na području dizajna interijera, novinarstva, marketinga & odnosa s javnošću. Kreiram promotivne aktivnosti klijenata, kao i njihovu komunikaciju s ciljnim javnostima (kreativno pisanje (priopćenja, članci, intervjui), osmišljavanje brošura, kataloga, časopisa, oglasa, internetskih stranica i portala; planiranje i organizacija evenata…). Na taj način se izravno utječe na jačanje pozicije na tržištu i povećanje prepoznatljivosti tvrtke / robne marke. Također, vodim poslovne seminare na temu "Izgradnja imidža tvrtke putem dizajna poslovnih i komercijalnih prostora". (Više)

Vezani članci

Svi članci iz rubrike

 1. Boje u dizajnu interijera i eksterijera
 2. Dizajn hotela
 3. Hrvatski dizajn
 4. Promocija dizajna

Vezane aplikacije