PRVI PROZOR NA SVIJETU ZA RAVNI KROV SA ZAKRIVLJENIM STAKLOM

PRVI PROZOR NA SVIJETU ZA RAVNI KROV SA ZAKRIVLJENIM STAKLOM

VELUX HRVATSKA d.o.o.

ISKORISTITE BLAGDANSKE POGODNOSTI NA LOŽIŠTA PALAZZETTI

ISKORISTITE BLAGDANSKE POGODNOSTI NA LOŽIŠTA PALAZZETTI

Akcija traje do 31.01.2019 ili do isteka zaliha!

Eksterijeri dizajnirani za radost i opuštanje

Slika 1: Eksterijeri dizajnirani za radost i opuštanje

Sunčani dani simboliziraju buđenje iz zimskog sna, kada toplina boja dominira nad hladnoćom sivih tonaliteta i kao da nas poziva u šetnju i druženje na otvorenom. Najbliži susret s Majkom prirodom upravo je šetnja do vlastitog vrta ili terase stoga donosimo nekoliko savjeta o opremanju ovih „kućnih krajolika“.

Materijali otporni na „vremenske (ne)prilike“

Među namještaj kojim se opremaju vanjski prostori – ubrajaju se stolci, ležaljke, stolovi izrađeni od materijala otpornih na vremenske (ne)prilike. Od metala najčešći su aluminij i kovano željezo, dok je tikovina optimalan izbor među drvenim materijalima. Naime, tikovina je tvrdo drvo koje možemo naći u Aziji, primjerice u Indiji i Indoneziji. Budući da sadrži visok postotak ulja, vrlo je trajna i otporna na vlagu. Stoga se upotrebljava u izradi brodova, kao i namještaja za vanjske prostore. Vrtne garniture od ovog izdržljivog drveta nije potrebno premazivati zaštitnim sredstvima poput PU laka ili boje, već eventualno prirodnim uljima. Štoviše, tikovina je najprivlačnija u svom prirodnom izdanju – od početne smeđe pa do srebrno-sive boje koju poprima nakon dužeg boravka na otvorenom.

Pri dizajniranju eksterijera sve su prisutnije i sintetičke varijacije (tehnoratan, polikarbonat i sl.) zahvaljujući svojoj atraktivnosti, te jednostavnom održavanju. Primjerice, garniture izrađene od sintetičkih materijala u kombinaciji s aluminijskom konstrukcijom – odlikuju se velikom otpornošću na UV zračenje, kišu i vlagu stoga su preporučljiv izbor za vanjske prostore u svim vremenskim uvjetima. S druge strane, namještaj od prirodnih materijala poput bambusa, ratana i trstike sugerira se za ostakljene vrtove i terase (zimski vrt) gdje će biti sakriven od kiše i jutarnje rose.

Slika 2: Eksterijeri dizajnirani za radost i opuštanje

Stilovi

Dekorativni stil koji ste odabrali za interijer poželjno je slijediti i u eksterijeru. Primjerice, stolci jednostavnog dizajna izrađeni od aluminija i polikarbonata idealno se uklapaju u moderne stilove, međutim, njihov oblik i suvremeni trendovi čine ih dobrodošlim u raznim ambijentima i stilovima uređenja – u čemu im pomaže veliki izbor boja i desena. Kombiniraju se sa stolovima izrađenim najčešće od istih materijala, ali su prisutne i zanimljive kombinacije s tikovinom ili ratanom.

Stolci i stolovi od kovanog željeza, svojim romantičnim oblicima podsjećaju na mediteransku radost življenja, dok tikovina donosi egzotičnost Azije.

Žuta, zelena, plava, crvena, ljubičasta… kao i mnoge druge boje, sve su dio slikarskog platna Majke prirode. Tkanine od kojih su izrađeni jastuci i stolnjaci mogu biti jednobojne, kao i šarene. Od desena popularni su oni cvjetni, geometrijski, etnički, a sve su češći i bogati klasični ornamenti.

Naravno, najljepši ukras je osmijeh zadovoljnih članova obitelji i prijatelja koji slobodno vrijeme provode u ugodnoj i veseloj atmosferi vašeg kućnog dijela prirode.

Fotografije su snimljene na otoku Bali u Indoneziji.

Fotogalerija

  • Fotogalerija: Slika 1
  • Fotogalerija: Slika 2
  • Fotogalerija: Slika 3
  • Fotogalerija: Slika 4
  • Fotogalerija: Slika 5
  • Fotogalerija: Slika 6
  • Fotogalerija: Slika 7
  • Fotogalerija: Slika 8

Autor i fotografije: Danica Maričić, bacc.oec., a.d’i.

Autor

Danica Maričić, BA Econ, a.d’i. (www.ARCHI-LIVING.com)

Profesionalno iskustvo stekla sam na području dizajna interijera, novinarstva, marketinga & odnosa s javnošću. Kreiram promotivne aktivnosti klijenata, kao i njihovu komunikaciju s ciljnim javnostima (kreativno pisanje (priopćenja, članci, intervjui), osmišljavanje brošura, kataloga, časopisa, oglasa, internetskih stranica i portala; planiranje i organizacija evenata…). Na taj način se izravno utječe na jačanje pozicije na tržištu i povećanje prepoznatljivosti tvrtke / robne marke. Također, vodim poslovne seminare na temu "Izgradnja imidža tvrtke putem dizajna poslovnih i komercijalnih prostora". (Više)

Vezani članci

Svi članci iz rubrike

  1. Dizajn hotela
  2. Putovanja

Vezane aplikacije