KUPAONSKA LINIJA GEBERIT SELNOVA

KUPAONSKA LINIJA GEBERIT SELNOVA

Klasična bezvremenost.

AKCIJA NA KOMPLETAN LAGER KERAMIKE OD 30-40%

AKCIJA NA KOMPLETAN LAGER KERAMIKE OD 30-40%

Akcija traje do isteka zaliha!

Presvucite stare sofe

Slika 1: Presvucite stare sofe

Tapeciranje je jednostavan i jeftin način za osvježenje starog namještaja, samo je važno pametno izabrati tkaninu.

Ako ste se zasitili starog izgleda tekstila na vašim stolicama, foteljama i sofama, ako je tkanina oštećena ili izblijedjela, vrijeme je za presvlačenje. Bitno ćete izmijeniti izgled prostora pa je to odlična prilika da u svoj dnevni boravak unesete nešto novo, a uz male troškove.Iako će neosporno svi oblici klasičnog namještaja, a posebno onog iz 19. i s početka 20. stoljeća lijepo izgledati “obučeni” u klasične tkanine karakteristične za to razdoblje, razmotrite i mogućnost tapeciranja takvog namještaja u moderne boje i dezene. 

Umjesto uobičajenih klasičnih pruga, bidermajer sofa bit će svježa i originalna s ljubičastom ili žarko zelenom tkaninom. Odlične su i kombinacije različitih boja – soba u jednoj, a fotelje u nekoj drugoj. No, u takvim varijantama nije preporučljivo miješati klasične i moderne dezene i tkanine.

Slika 2: Presvucite stare sofe Slika 3: Presvucite stare sofe Slika 4: Presvucite stare sofe

Veliko je osvježenje u stanu i kad se tapecira samo jedan komad namještaja – neka reprezentativna starija fotelja ili samo tabure. Kako je u trendu miješanje stilova, predlažemo da u minimalistički uređene stanove smjestite jednu antiknu fotelju ili sofu u bilo kojoj klasičnoj varijanti (dezen može biti različit, od prugica, geometrijskih likova do stiliziranog floralnog). 


Kako će ovaj dio namještaja “odskakati” od ostatka prostora, nađite za njega neko posebno mjesto gdje će biti uočljiv i udaljen od ostatka namještaja (npr. ispred prozora ili samostalno smješten u jedan dio hodnika). U minimalistički uređenim spavaćim sobama lijepo će izgledati starinska fotelja s prugastim tapecirungom neutralne palete, smještena u kut sobe.

Slika 5: Presvucite stare sofe Slika 6: Presvucite stare sofeU trendu su i crno-bijele kombinacije. Namještaj s tamnijom drvenom konstrukcijom odlično izgleda presvučen tim dvjema ne-bojama. To posebno vrijedi za tamni drveni namještaj prekriven lakom visokog sjaja. Alternativno, namještaj svijetlog ili u bijelo obojenog drva izvrsno će izgledati ako ga tapecirate u tekstil iste svijetle nijanse.Slika 7: Presvucite stare sofe Slika 8: Presvucite stare sofe

Karirani dezen tekstila najljepše će izgledati na namještaju bez naglašenih drvenih okvira. Uz takav namještaj koristite jednobojne tepihe ili one jednostavnih, nenametljivih motiva.

Slika 9: Presvucite stare sofe Slika 10: Presvucite stare sofeSkloniji eksperimentiranju mogu dio sofe ili fotelje presvući u jednu tkaninu, a drugi dio u drugu. Primjerice, sjedišta mogu biti u jednoj, a naslon u drugoj tkanini. 


Odlučite li se za ovu varijantu, obje tkanine moraju biti jednake debljine kako bi se izbjeglo da teži materijal vuče onaj tanji. Naravno, boja i dezeni obje tkanine moraju biti usklađeni.Kod kupnje tkanine za tapeciranje uvijek kupite nešto više kako biste mogli napraviti i dekorativne jastučiće. Ili njih napravite od neke druge tkanine, pri čemu je opet važno da debljina i tekstura tkanine budu jednaki onoj na namještaju. Dekorativni jastučići na kariranom tapecirungu trebaju biti jednobojni ili od istog materijala kao što je tapecirung.Slika 11: Presvucite stare sofe Slika 12: Presvucite stare sofe

Tekstil koji ste koristili za presvlačenje namještaja može se upotrijebiti i za zavjese, a porubljen će biti odličan kao stolnjak što upotpunjuje dojam i prostoru daje harmoniju.

Autor: Mirjana Mikulec, dizajnerica interijera
Domus Nobilis d.o.o.

Želite li da i kod uređenja Vašeg doma sudjeluje dizajnerica interijera Mirjana Mikulec, potrebne informacije saznajte klikom na jedan od dolje navedenih linkova!

DOMUS NOBILIS d.o.o.

Tel: 01/ 23 01 330

Fax: 01/ 23 01 350

mmi.hr

LOKACIJE

Pogledajte lokacije na karti

Vezani članci

Svi članci iz rubrike

  1. Savjeti za namještaj kod uređenja interijera
  2. Savjeti za tapeciranje kod uređenja interijera

Vezane aplikacije