KAKO DO DOMUSPLUS MONTAŽNE KUĆE

KAKO DO DOMUSPLUS MONTAŽNE KUĆE

Upute korak po korak!

KALKULATOR MATERIJALA ZA GRADNJU KUĆE

KONFIGURATOR ZA TUŠ KADE

TREBAM MAJSTORA/PONUDU ZA…

ISKORISTITE TRENUTNE POGODNOSTI DO 15% NA LOŽIŠTA PALAZZETTI

ISKORISTITE TRENUTNE POGODNOSTI DO 15% NA LOŽIŠTA PALAZZETTI

Akcija traje do isteka zaliha!

Zašto servisirati klima uređaj? Zdravlje? Tehnički razlog?

Slika 1: Zašto servisirati klima uređaj? Zdravlje? Tehnički razlog?

Uzročnik bolesti je bakterija legionela „Legionella pneumophila“ sa svojih 40 serogrupa, ali i druge podvrste legionele smatraju se patogenima. Legionele se najbolje razvijaju na temperaturi između 30 i 37°C. Legionele pronalazimo u prirodnom okolišu kao što su jezera, kupališta, lokve, vlažna zemlja i slično, bez da nas ugrožavaju. Do infekcije s legionelom dolazi tek kad ih u sitnim kapljicama (aerosolima) udahnemo i bakterija završi u plućima. Zbog toga se rizičnim područjima smatraju rashladni uređaji.

Strah od klima uređaja i upozorenja iz medija i zdravstvenih krugova djelomično su opravdani i treba ih shvatiti ozbiljno samo u slučaju kada se radi o uređajima koji se ne održavaju redovito. Zrak iz klima uređaja koji se redovito ne održavaju često je loše kvalitete, a ponekad i neugodnog mirisa. Vlažna, prljava i tamna mjesta unutar klima uređaja čine plodno tlo za razvoj i razmnožavanje bakterija, plijesni i gljivica.

Izloženost tim agensima može dovesti do neugodnih reakcija, kroničnih bolesti i „sindroma bolesne zgrade“. Najčešće tegobe povezane za to su nadraženost sluznice očiju, nosa i grla, osjećaj suhoće sluznice, kašalj, svrbež, učestale infekcije dišnog sustava, glavobolja i psihički zamor. Naše sredstvo za dezinfekciju svih vrsta klima uređaja KLIMAsept uništava široki spektar gljivica bakterija i pljesni te bakteriju legionele (popis gljivica, bakterija i pljesni koje KLIMAsept uništava: Gpljesni, Gram negativne, Grampozitivne.

Pored zdravstvenih razloga, postoje i tehnički razlozi redovitog servisa rashladnog uređaja kao što su kontrola rashladnog medija te kvaliteta ulja kojim se podmazuje kompresor rashladnog uređaja. Time se osigurava kvalitetan i ispravan rad uređaja a samim time se produžuje radni vijek uređaja.

Problem leži u lošem održavanju klima uređaja. Tek kada se u klimatiziranim prostorima ljudi počnu osjećati nelagodno ili kada uređaj ne hladi dovoljno, za pomoć se obraćaju ovlaštenim serviserima.

Izvor: ECOKLIMA inženjering

ECOKLIMA d.o.o.

Tel: 01/ 79 87 850

LOKACIJE I DOSTUPNOST

Pogledajte lokacije na karti

Dostupnost asortimana na području cijele Hrvatske.

Vezani članci

Svi članci iz rubrike

  1. Klimatizacija