KUPAONSKA LINIJA GEBERIT SELNOVA

KUPAONSKA LINIJA GEBERIT SELNOVA

Klasična bezvremenost.

KALKULATOR MATERIJALA ZA KROV

KONFIGURATOR ZA TUŠ KADE

TREBAM MAJSTORA/PONUDU ZA…

AKCIJA NA KOMPLETAN LAGER KERAMIKE OD 30-40%

AKCIJA NA KOMPLETAN LAGER KERAMIKE OD 30-40%

Akcija traje do isteka zaliha!

Ugradnja podne staklene opeke

Slika 1: Ugradnja podne staklene opeke

EGLE – Seves:

Razni tipovi naših podnih staklenih opeka omogućavaju izvedbu vodoravnih podnih podloga za hodanje i vožnju. Kod takvih građevnih struktura jamči se izdržljivost za opterećenje od 400 Kg/m2 (kompaktne mase). Za ploče koje se trebaju izgraditi obavezno je predvidjeti duž cijelog opsega, jednostavan podupirač, oslonac.

IZRADBA VODORAVNIH PODLOGA (izrađivanje unaprijed montažnih dijelova)

Vodoravne podloge (strukture) se općenito izrađuju montažno, tj. unaprijed, a slažu se na licu mjesta gradnje na tlu ili u tvornici, susljedno se polažu u ležišta oslonca nosivih podloga.

FAZE IZRADBE

Slika 2: Ugradnja podne staklene opeke Na glatku i ravnu površinu rasporediti VETROARREDO slažući ih rubovima u ovisnosti o njihovoj debljini te o dimenzijama ploča (podloga) koje treba izraditi. Nacrtati mrežu za polaganje staklenih cigala, uzevši u obzir, da se udaljenosti između tragova dobivaju iz dužine stranice VETROARRED-a i širine konstrukcijskih spojeva između dvaju stakala.

Namjestiti VETROARREDO na ocrtanu mrežu i učvrstiti ga kapanjem smjese od vode i gipsa u međuprostore u jednom sloju od oko 0,5 cm. Pazite da ne isprljate stranice stakala.

Slika 3: Ugradnja podne staklene opeke Popuniti međuprostore betonom u visini od oko 2,5 cm. Zatim slijedi namještanje prvog okvira željeznih okruglih podložaka već izrezanih po mjeri i obrađenih sredstvom protiv hrđanja ili pocinčanih. U slučaju kad bi se ploča oslanjala na podupirače samo s dviju strana najprije rasporediti nosiva željeza, a zatim poduprijevši okomito rasporediti željeza za razdiobu tereta. Voditi računa da podlošci budu smješteni u središtu međuprostora, izbjegavajući da dođu u dodir sa staklima.

Slika 4: Ugradnja podne staklene opeke Upotpuniti nanašanje sloja savršenim popunjavanjem međuprostora tako da se postigne nepropusnost podloge bez uporabe-drugih materijala. Ako je nacrtom predviđeno, namjestiti podloške za razdiobu na po 2 cm od površine gradnje (podloge).

Slika 5: Ugradnja podne staklene opeke Dovršiti vrškom mistrije (zidarske žlice) spojeve popunjene cementnim štukom. Susljedno, kada se štuk djelomično skrutne, očistiti podnu podlogu krpama, izravnavajući rebraste naslage.

Slika 6: Ugradnja podne staklene opeke Prekriti nabačeni razmaz slojem mokrog pijeska od oko 3 cm: tako se izbjegava povlačenje cementa. Raspremanje skela varira ovisno o godišnjem dobu, atmosferskim uvjetima i o dimenzijama gradnje od proizvoda Vetroarredo. Ni u kojem slučaju, ne držati zaštitu manje od 4 dana. Prijevozi namještanje prethodno izrađenih montažnih dijelova ne mogu se obaviti prije nego što prođe 20 dana od nabačenog premaza. Za vrijeme namještanja nosivih željeza konstrukcije isti se moraju smjestiti u okomiti položaj na oslonac tako da mogu kontrirati istezanju, s obzirom na fleksibilnost.

EGLE DIZAJN d.o.o.

Tel: 01/ 65 35 845

LOKACIJE I DOSTUPNOST

Pogledajte lokacije na karti

Prodaja u cijeloj Hrvatskoj preko velikih trgovačkih centara, te vanjskih suradnika. Djelujemo i na području BiH, Srbije, Slovenije i Crne Gore.

Vezani članci

Svi članci iz rubrike

  1. Podovi
  2. Staklena opeka