KUPAONSKA LINIJA GEBERIT SELNOVA

KUPAONSKA LINIJA GEBERIT SELNOVA

Klasična bezvremenost.

ISKORISTITE OUTLET CIJENE! SNIŽENJE KERAMIKE DO 70%!

ISKORISTITE OUTLET CIJENE! SNIŽENJE KERAMIKE DO 70%!

F.I.C. Outlet

Tehničko uputstvo za ugradnju vrata

Slika 1: Tehničko uputstvo za ugradnju vrata

Prije same ugradnje vrata, potrebno je provjeriti vlagu u zidovima i u podnoj glazuri. Ukoliko uvjeti za ugradnju parketa ili laminata na glazuru nisu zadovoljavajući, onda nisu niti za ugradnju vrata. Ako su podovi postavljeni, provjeriti vlagu u zidovima – ako zidovi nisu potpuno suhi, ne ugrađivati vrata.

Vrata su drveni proizvod i samim time podložna su upijanju vlage, što može dovesti do nastanka deformacija – vitoperenje, savijanje, bubrenje pa čak i pucanje. Vrata je najbolje ugrađivati samo u suhi prostor u kojem je vlažnost zraka oko 40%.

Za ugradnju vrata preporučena nadmjera (razlika između otvora i dimenzije vrata):

  • po širini 20 mm
  • po visini 10 mm

Prije početka ugradnje vrata, potrebno je vratno krilo skinuti s dovratnika i ugraditi samo dovratnik. Dovratnik se ubacuje u otvor i stavlja se donja razupora (distantna letva) koja je dužine kao svijetla mjera horizontale dovratnika. Nakon stavljanja donje razupore, dovratnik se stavlja pod libelu (vaser-vagu) i učvršćuje sa kajlama. Kada je dovratnik dobro učvršćen, podkajlan i vertikalnost provjerena libelom, vješa se krilo i provjerava otvaranje, zatvaranje i ključanje vrata.

Vertikalna platica na kojoj je prihvatnik uštimava se prema krilu tako da se vrata dobro otvaraju, zatvaraju i zaključavaju te je potrebno provjeriti zračnost u gornjoj zoni vrata – zračnost mora biti 4 mm.

Nakon podešavanja zatvaranja i ključanja vratnog krila, krilo se otvara pod 90°, podkajla i stavljaju se druge dvije razupore iznad i ispod prihvatnika cca 200 mm. Ukoliko je širina dovratnika do 140 mm, stavljaju se samo tri razupore. Na dovratnik širi od 140 mm mora se staviti 6 razupora: po dvije na tri visine (donji dio, iznad i ispod prihvatnika). Nakon stavljanja razupora, dovratnik se obljepljuje krep trakom kako ne bi došlo do oštećenja prilikom stavljanja PUR-pjene. Otvor oko dovratnika i zida popunimo s PUR-pjenom i još jednom provjerimo zatvaranje i zračnost, zatvorimo vrata bez ključanja i ostavimo da se pjena osuši. Kad se pjena osušila, najbolje nakon cca 12 h, skidamo razupore, režemo višak pjene i skidamo krep traku. Nakon skidanja trake montira se vanjska opšavna letva.

SPAČVA d.d.

Tel: 032/ 61 67 82

LOKACIJE I DOSTUPNOST

Pogledajte lokacije na karti

Cijela Hrvatska, BiH i Slovenija, pokrivena kroz mrežu distributera.

Vezani članci

Svi članci iz rubrike

  1. Vrata