KUPAONSKA LINIJA GEBERIT SELNOVA

KUPAONSKA LINIJA GEBERIT SELNOVA

Klasična bezvremenost.

ISKORISTITE OUTLET CIJENE! SNIŽENJE KERAMIKE DO 70%!

ISKORISTITE OUTLET CIJENE! SNIŽENJE KERAMIKE DO 70%!

F.I.C. Outlet

Skriveni nosač za dugovječnost drvenih greda

Slika 1: Skriveni nosač za dugovječnost drvenih greda

Metalni nosači drvenih stupova su nosivi elementi koji služe za pričvršćivanje drvenih stupova i greda za betonsku podlogu. Koriste se prilikom izrade nadstrešnica, sjenica, ograda, drvenih kuća ili sličnih drvenih konstrukcija. Nosači (papuče, stope) za grede proizvode se od kvalitetnog lima te su dodatno zaštićeni cičanjem, a za morska područja neki modeli proizvedeni su od nehrđajućeg čelika (inox).

Ovisno o potrebama postoje nosači koji se postavljaju na postojeću betonsku podlogu te oni koji se postavljaju prilikom betoniranja. Nosači se proizvode za sve standardne dimenzije greda te kao podesivi nosači koji su prilagodljivi različitim širinama drvenih greda i visinama poda (za neravne terene).

Postoje različiti oblici nosača, poput L-, U-, T- ili H-oblika. Najrašireniji i najjednostavniji za montažu je U-oblik nosača, ali njegova mana je ta što pri svakom lošem vremenu i vlazi metal oksidira, tu vlagu upija drvo te za nekoliko godina može doći do truljenja grede. Zbog toga su sve više u upotrebi “skriveni” nosači greda koji zahtijevaju više pripremnih radnji, ali je drvena konstrukcija dugovječnija. Estetika se također mora spomenuti kao prednost, jer metalni dijelovi nosača koji su vidljivi, smanjeni su na minimum.

Predstavljamo model nosača grede T koji se proizvodi u dvije varijante:

  • sa pločom (za postojeće betonske podloge) i
  • sa sidrom (za svježi beton)

Slika 2: Skriveni nosač za dugovječnost drvenih greda

Nosač T je izrađen od navojne šipke, nosive ploče debljine 5 mm, te vijka pomoću kojeg se greda postavlja na željenu visinu (visina podešavanja je do 50 mm), naknadno je cinčan kako bi se spriječila korozija.

Izvor: MIHOKOVIĆ d.o.o.

MIHOKOVIĆ d.o.o.

Tel: 01/ 65 70 047
01/ 65 71 115

LOKACIJE I DOSTUPNOST

Pogledajte lokacije na karti

Distribucija preko maloprodajnih partnera te dostava putem kurirskih tvrtki u cijeloj Hrvatskoj.

Vezani članci

Svi članci iz rubrike

  1. Ograde