KUPAONSKA LINIJA GEBERIT SELNOVA

KUPAONSKA LINIJA GEBERIT SELNOVA

Klasična bezvremenost.

KALKULATOR MATERIJALA ZA KROV

KONFIGURATOR ZA TUŠ KADE

TREBAM MAJSTORA/PONUDU ZA…

ISKORISTITE OUTLET CIJENE! SNIŽENJE KERAMIKE DO 70%!

ISKORISTITE OUTLET CIJENE! SNIŽENJE KERAMIKE DO 70%!

F.I.C. Outlet

Rast mreže hrvatskih autocesta

Slika 1: Rast mreže hrvatskih autocesta Hrvatska je do 2000. god. imala izgrađeno otprilike 400 kilometara autocesta te 140 kilometara poluautocesta. Intenzivnim ulaganjem u cestogradnju i ubrzanom izgradnjom Hrvatska je u protekle četiri godine znatno povećala broj kilometara mreže autocesta.

Otvaranjem brojnih dionica Hrvatska je konačno povezala sjever i jug države te na taj način osigurala i budući brži razvoj turizma kao jednog od pokretača hrvatskog gospodarstva.

Prema programu građenja koji je usvojila Vlada Republike Hrvatske do konca 2005.g., mreža autocesta i poluautocesta iznosila bi oko 1030 km.

Nastavkom gradnje autocesta od Splita prema Dubrovniku, Županje prema Lipovcu, pravca Beli Manastir – Osijek – granica BiH, dionice Krapina – Macelj, dovršetka Istarskog ipsilona te gradnje spoja Rijeka – Žuta Lokva izgradilo bi se još oko 500 km čime bi se moglo reći da će se kroz par godina i u Hrvatskoj moći krenuti autocestom u bilo kojem pravcu i stići na odredište na najkraći mogući način, što je već standard brojnih europskih država.

(webgradnja.hr)

Vezani članci

Svi članci iz rubrike

  1. Zanimljivosti