PRAKTIČNA RJEŠENJA ZA ODVODNJU I UREĐENJE OKUĆNICE

PRAKTIČNA RJEŠENJA ZA ODVODNJU I UREĐENJE OKUĆNICE

Sve za dom

KALKULATOR MATERIJALA ZA KROV

KONFIGURATOR ZA TUŠ KADE

TREBAM MAJSTORA/PONUDU ZA…

TUŠ KABINE I PARAVANI

TUŠ KABINE I PARAVANI

Moderno uređenje kupaonice

Planiranje prostora spavaće sobe

Slika 1: Planiranje prostora spavaće sobe

Spavaća soba je dio stambenog prostora koji se definira kao izolirani prostor za odmor. Idealno je kada je spavaći dio izoliran od ostatka stana.Spavaća soba treba biti namještena sa ukusom,svi elementi trebaju biti izabrani tako da odaju smirenu i ugodnu atmosferu, a da u isto vrijeme budu zadovoljene sve bitne funkcije.

Elementi namještaja

Krevet je najvažniji element. Najbitnija je kvalitetna podnica i madrac na kojima se ne bi smjelo štedjeti. Pored kreveta bi trebao postojati prostor za odlaganje knjiga ili sličnog, neki noćni ormarić, samo polica ili neki drugi element pored uzglavlja.

Ako je riječ o spavaćoj sobi u kojoj je smješten i ormar, on će definitivno svojim dimenzijama zauzimati veći dio prostora. Idealno je iskoristiti cijeli prostor zida do stropa te tako maksimalno iskoristiti prostor. Vrata na ormaru mogu imati i ogledalo da se poveća vizualno prostor. Idealno je na te ormare ugraditi klizna vrata jer ona zauzimaju najmanje mjesta te dobro iskoristiti unutrašnjost ormara u dogovoru s investitorom (prostor za vješanje, police, ladice, ugradnja rasvjete…).

Ostali elementi namještaja koji se mogu smjestiti u sobi su toaletni stolić, komoda, neka fotelja ili klupa na koju se može sjesti, sve ovisno o veličini spavaće sobe.

Ako spavaća soba ima integriranu i kupaonicu, treba paziti da se one međusobno usklade po stilu i po boji. Kod samog planiranja treba voditi računa i o intimnosti prostora kupaonice.

Slika 2: Planiranje prostora spavaće sobe

Materijali

Treba koristiti prirodne materijale u spavaćim sobama i kod odabira namještaja i kod detalja u sobi (tepisi, zavjese, posteljina). Rasvjeta treba biti topla i prigušena, obavezna je neka centralna rasvjeta ispred ormara (poželjno i u ormaru) te pored kreveta. Boje trebaju biti nježne i tople, eventualno neki detalj u toploj boji drveta na ormarima ili jastučići u kontrastnoj boji na krevetu koji se uklapaju sa zavjesama na prozoru.

Funkcionalnost kao i u drugim prostorijama treba biti maksimalno zadovoljena, ali važna je i estetska komponenta koja će dati sobi toplu i intimnu atmosferu prostora za odmor.

Autor: Jadranka Barac

Jadranka Barac diplomirala je unutrašnje uređenje prostora 1998. godine i od tada radi u struci. Vlastitu firmu pod nazivom Intra muros d.o.o. za projektiranje i dizajn interijera otvara 2006. godine te u kratkom periodu realizira niz projekata u suradnji s pojedincima i poduzećima usko vezanim uz područje dizajna, arhitekture i građevine.

Ukoliko ne znate kako urediti vaš stan ili poslovni prostor obratite nam se s povjerenjem telefonski ili putem kontakt obrasca na dnu članka.

INTRA MUROS d.o.o.

Tel: 01 / 20 12 358

LOKACIJE

Pogledajte lokacije na karti

Vezani članci

Svi članci iz rubrike

  1. Interijeri
  2. Namještaj
  3. Spavaće sobe