UNIKATNE KUPAONICE S KARAKTEROM

UNIKATNE KUPAONICE S KARAKTEROM

Geberit kupaonske linije

ISKORISTITE TRENUTNE POGODNOSTI NA LOŽIŠTA PALAZZETTI

ISKORISTITE TRENUTNE POGODNOSTI NA LOŽIŠTA PALAZZETTI

Akcija traje do isteka zaliha!

Oplemenjen stambeni prostor

Slika 1: Oplemenjen stambeni prostor Zidne i stropne obloge svojim razmještajem, materijalima od kojih su izrađene, bojom ili ugrađenom rasvjetom snažno utječu na oblikovanje unutrašnjeg prostora. Kao izbor na raspolaganju stoji drvo i veliki asortimani panela od drvenih sirovina u kombinaciji s umjetnim materijalima.

Vlaga u zraku utječe na promjenu oblika drveta i njegovo “napuhivanje”, a takve promijene lakše podnose drvene dašćice manjeg formata od velikih drvenih površina u jednom komadu. Za razliku od masivnog drveta, paneli od drvenih sirovina manje su osjetljivi i lakše se obrađuju.

U trendu su tanke dašćice od drveta pinije, javora, breze, bukve. Osobito su na cijeni paneli izrađeni od jedne “generacije” drveta jer oni garantiraju ravnomjernost boje i oblika. Posebna površinska obrada štiti od prljavštine, tamnjenja i vanjskih nepovoljnih mikroklimatskih utjecaja. Paneli koji se koriste u prostorijama s povećanim udjelom vlage u zraku, često se sastoje od materijala čije su niti posebno čvrsto međusobno povezane i time nepropusne, a površina se dodatno premazuje specijalnim vodootpornim lakom. Takvi paneli nisu otporni na direktno špricanje vode pa u tom slučaju trebaju dodatnu zaštitu (npr. premaze voska).

Montaža takvih elemenata ne predstavlja veliki problem za početnike. Paneli se ne stavljaju direktno na zid već na posebnu predkonstrukciju. Prazan prostor koji nastaje između zida i panela može se iskoristiti za postavljanje dodatne izolacije ili instalacije. Stropnu montažu olakšavaju sistemi raznoraznih metalnih kvačica koje se koriste prilikom podešavanja. Obično paneli posjeduju žljebne i opružne rubne profile što uvelike olakšava njihovo postavljanje. Obje se vrste lako montiraju, a međusobni spojevi ostaju skriveni. Kod panela koji se spajaju tako da spojevi ostaju vidljivi, mogu se iskoristiti boje koje će te spojeve dodatno naglasiti i tako stvoriti poseban prostorni ugođaj.

Stropni paneli sa ugrađenim osvjetljenjem mogu doći u obliku pod nazivom downlights, koji ukazuje na potpunu integraciju rasvjetnih tijela unutar stropa (tj. panela).

Za perfektan ugođaj potrebni su čisti završeci; proizvođači nude rubne letvice odgovarajućih boja, lakirane, različitih profila i boja u koje se po potrebi još mogu dodatno ugraditi stropne svjetiljke.

Izvor: magazin Hausbau

PRETPLATA I STARI BROJEVI:
Za informacije o pretplati i povoljnoj kupnji starih, ali uvijek s idejama aktualnih brojeva naših izdanja kontaktirajte nas putem niže navedenih podataka ili kontakt obrasca.

PONOVO TRI d.o.o.

Tel: 01/ 33 57 221

Fax: 01/ 33 57 220

www.idejezamene.com

www.hausbau.hr

Pretplata i stari brojevi

LOKACIJE

Pogledajte lokacije na karti

Vezani članci

Svi članci iz rubrike

  1. Interijeri