MONTAŽNE KUĆE - KATALOG

MONTAŽNE KUĆE - KATALOG

DOMUSplus d.o.o.

ISKORISTITE OUTLET CIJENE! SNIŽENJE KERAMIKE DO 70%!

ISKORISTITE OUTLET CIJENE! SNIŽENJE KERAMIKE DO 70%!

F.I.C. Outlet

O električnom podnom grijanju i ekonomskim rješenjima kod instalacije električnih grijaćih kabela

Sve više ljudi širom svijeta otkriva ugodu toplog poda. Ugodna toplina može se ugraditi u gotovo svaku vrstu poda u privatnim domovima kao i u poslovnim prostorima.

Ne zauzima prostor zidova

Sustav toplog poda je nevidljiv i ne zauzima nimalo prostora na zidovima. Toplina se jednoliko širi prostorom i daje ugodu koja se mora iskusiti. Nema dijelova na kojima se skuplja prašina te prostor možete koristiti po vlastitim željama.

Minimalna potrošnja energije

Pomoću elektronskog termostata održava se željena temperatura poda u bilo koje vrijeme a potrošnja električne energije je ograničena na minimum.

Gubici topline i potrebna snaga

Instalacija podnog grijanja može pokriti toplinske gubitke i osigurati potpuno grijanje prostora ili služiti kao bazno grijanje poda za osjećaj ugode.

U novim i propisno izoliranim zgradama toplinski gubici se kreću u prosjeku od
60-80W/m2 slobodnog prostora. U starim i slabo izoliranim zgradama instalacije podnog grijanja proračunava se sa snagom od 80-100W/m2. Ukoliko je potrebno, puni izračun toplinskih gubitaka trebalo bi izvesti u skladu s lokalnim zahtjevima.

Sustavi podnog grijanja obično se nazivaju niskotemperaturnim radijacijskim grijanjem obzirom da se toplina širi s poda isijavanjem te tako grije okolne površine, zidove, namještaj i slično. Na taj način postiže se idealna distribucija topline i temperature zraka po prostoriji.

Slika 1: O električnom podnom grijanju i ekonomskim rješenjima kod instalacije električnih grijaćih kabela Rezultat je veoma ugodna toplina koju je lako kontrolirati, svaku prostoiju zasebno.

Međunarodni standardi

Svi proizvodi su dizajnirani i testirani u suradnji s međunarodnim standardima, kao što su IEC i CENELEC te ispunjavaju zahtjeve Europske direktive za niske napone. Proizvodnja je dopuštena u suradnji sa standardom kvalitete ISO 9001 te standardom o utjecaju na okolinu ISO 14001.

Ekonomska rješenja kod instalacija električnih grijaćih kabela

Većina zgrada već ima električni sustav pa se grijaći kabeli, u većini slučajeva, mogu priključiti na taj sustav bez ikakvih modifikacija. Ukoliko je unaprijed planirano električno grijanje upotrebom električnih grijaćih kabela tada takvo grijanje neće imati nikakvih utjecaja na električno opterećenje zgrade.

Trošak instalacije električnog podnog grijanja je jako nizak u usporedbi s bilo kojim drugim načinom podnog grijanja.

Sustav podnog grijanja bazira se na velikim površinama s niskom temperaturom. Toplina se rasprostire širenjem toplih zraka za razliku od grijanja radijatorima koji stvaraju cirkulaciju zraka i nejednaku temperaturu u prostoriji. Grijanje zračenjem iz poda daje vam idealnu distribuciju topline. Toplina je tamo gdje ju i želite, a to je na podu i iznad njega. Izbjegavate topli zrak koji se nakuplja ispod stropa. U globalu ako pogledate cijelu prostoriju, korištenjem podnog grijanja postižete jednaku razinu ugode s nižom prosječnom temperaturom zraka. To rezultira manjim toplinskim gubicima i štednjom energije. Potrošnja energije može se smanjiti od 5 do 15%.

Kontroliranje sustava grijanja električnim kabelima

Električno grijanje je, u principu, vrlo lagano za upravljanje i omogućava preciznu i točnu kontrolu. Ta jednostavna činjenica znači uštedu energije u usporedbi s vodenim podnim grijanjem.

U modernim instalacijama električnih podnih grijanja grijači se postavljaju bliže vrhu podne konstrukcije nego kod sustava od prije 20 godina. To znači brže reagiranje i bržu kontrolu. Tehnologija termostata i kontrole grijanja je, također znatno unaprijeđena. Današnji sustavi grijaćih kabela su brzi i precizni te osiguravaju visoku razinu ugode i ekonomski pristup grijanju.

Izvor: GRIJANJE LEHNER d.o.o.

GRIJANJE LEHNER d.o.o.

Tel: 01/ 62 34 047

LOKACIJE I DOSTUPNOST

Pogledajte lokacije na karti

Dostupnost asortimana na području cijele Hrvatske.

Vezani članci

Svi članci iz rubrike

  1. Grijanje