GRATIS VELUX VANJSKA TENDA!

GRATIS VELUX VANJSKA TENDA!

Akcija do 15.12.2019.

KALKULATOR MATERIJALA ZA GRADNJU KUĆE

ENERGETSKI UČINKOVITA KUĆA

TREBAM MAJSTORA/PONUDU ZA…

AKCIJA NA KOMPLETAN LAGER KERAMIKE OD 30-40%

AKCIJA NA KOMPLETAN LAGER KERAMIKE OD 30-40%

Akcija traje do isteka zaliha!

Mogućnosti primjene grijaćih kablova (podno grijanje, otapanje snijega i leda, rješavanje problema gljivica i vlage…)

Postavljanje grijaćih kablova u glazuru/estrih

Jedan od najboljih načina za iskorištavanje potencijala električnog podnog grijanja je ugradnja grijača u glazuru. Smještanjem grijača u donji dio glazure, ona postaje vrijedan spremnik topline. U tom slučaju, za zagrijavanje glazure, a sa time i same prostorije može se koristiti jeftinija noćna tarifa obračuna potrošnje struje. Glazura mora biti kvalitetno toplinski izolirana prema ostatku građevinske konstrukcije.

Slika 1: Mogućnosti primjene grijaćih kablova (podno grijanje, otapanje snijega i leda, rješavanje problema gljivica i vlage…)

Postavljanje grijaćih kablova na asfaltnoj rampi – Sky Office

Postavljanje asfalta na rampi na Sky Office – Zagreb. Na rampi se nalaze Conergy Solutions grijači za otapanje snijega i leda. Grijače je isporučila Termozona d.o.o., a asfalt je postavila Tegra d.o.o.

Slika 2: Mogućnosti primjene grijaćih kablova (podno grijanje, otapanje snijega i leda, rješavanje problema gljivica i vlage…)

Specijalni projekti – vlaga i gljivice iza garderobnih ormara

Klijent je imao vrlo velikih problema sa vlagom i gljivicama u prostoriji. Najveći problem je bio na vanjskom zidu prostorije. Osim toga, bilo je vrlo teško postići temperaturu višu od 20C.

Predložena je ugradnja grijaćeg kabla 2,75m ukupne snage 55w i al. ljepljive pričvrsne trake kojom se kabel pričvršćuje na zid. Grijaćim kablom je kompenziran utjecaj toplinskog mosta. Ugradnjom kabla nije se prekinuo toplinski most i na tom mjestu je i dalje odvođenje topline pa time i hlađenje zida povećano. Na mjestu hladnog zida kondenzira se vlaga koja se nalazi u zraku u prostoriji, a na mjestu kondenzacije vlage je dobra podloga za rast gljivica. Dakle, ugradnjom kabla nije spriječen bijeg topline, ali je spriječen rast gljivica i znatno je podignut komforni, higijenski i zdravstveni nivo života u prostoru, a sve uz mali utrošak energije fokusiran upravo u problematičnu zonu toplinskog mosta.

Slika 3: Mogućnosti primjene grijaćih kablova (podno grijanje, otapanje snijega i leda, rješavanje problema gljivica i vlage…) Slika 4: Mogućnosti primjene grijaćih kablova (podno grijanje, otapanje snijega i leda, rješavanje problema gljivica i vlage…)

Nakon instalacije i rada kabla, problemi sa vlagom i gljivicama su nestali, a soba je postala osjetno toplija.

Specijalni projekti – izvedba grijanja vodolovnih grla

Naš klijent je na građevini ugovorio i izvedbu grijanja vodolovnih grla. Termozona je napravila tehničko rješenje i pružila potporu kod izvedbe prototipa. Kasnije je napravljena serija od 20 komada vodolovnih grla.

Slika 5: Mogućnosti primjene grijaćih kablova (podno grijanje, otapanje snijega i leda, rješavanje problema gljivica i vlage…) Slika 6: Mogućnosti primjene grijaćih kablova (podno grijanje, otapanje snijega i leda, rješavanje problema gljivica i vlage…)

Popravak oštećenog grijaćeg kabla

Grijači konstantne snage su tako projektirani da unutar svojih radnih parametara (maksimalna temperatura izlaganja, maksimalna radna temperatura, pridržavanje uputa o razmaku kablova) ne mogu pregoriti. Jedino su moguća mehanička oštećenja poput zarezivanja vanjske izolacije ili potpunog prekida grijaćeg kabla. Takav slučaj se dogodio na ovoj rampi podzemne garaže. Kablovi su ugrađeni kod izlijevanja ploče. Međutim, cca 4 mjeseca kasnije su bušeni ankeri za oplate potpornih zidova. Kao što se vidi na fotografiji, anker je presjekao kabel po simetrali. Nakon lokacije presjeka, kabel je uspješno saniran. Ovaj slučaj dokazuje koliko je bitno vršiti provjeru ispravnosti grijaćih kablova u različitim fazama dinamike gradilišta i reagirati pravovremeno kako bi se izbjegli visoki troškovi detekcije nakon što je već kompletan projekt završen.

Slika 7: Mogućnosti primjene grijaćih kablova (podno grijanje, otapanje snijega i leda, rješavanje problema gljivica i vlage…) Slika 8: Mogućnosti primjene grijaćih kablova (podno grijanje, otapanje snijega i leda, rješavanje problema gljivica i vlage…)

Specijalni projekti – preventivno grijanje dovoda vode u stan

Nakon smrzavanje vode u glavnoj vodovodnoj cijevi za stan, predložili smo ugradnju grijača. Nakon sanacije štete na vodomjeru i dijelu instalacije, ugrađen je grijač duljine 2m sa ugrađenim nalijegajućim termostatom. Termostat uključuje grijač na +5C i isključuje na +15C. Ukupna snaga grijača je svega 20W.

Slika 9: Mogućnosti primjene grijaćih kablova (podno grijanje, otapanje snijega i leda, rješavanje problema gljivica i vlage…)

Specijalni projekti – grijanje poda samoposlužne autopraonice

Klijent u Velikoj Gorici upravlja samoposlužnom autopraonicom. Zimi se javlja veliki problem nakupljanja poledice i opasnosti od pada i ozljeda korisnika. Osim toga, svi odvodi se napune ledom što još dodatno pogoršava problem poledice. Odlučeno je da se stavlja novi tanki sloj asfalta, radi otpornosti na mokre uvjete. Na postojeći betonski sloj su pričvršćeni kablovi za asfalt Conergy Solutions SMCT-FE-30. Instalirana snaga po m2 je nešto veća od uobičajene radi kratkog vremena reakcije kod uključivanja. Radi poboljšanja energetske bilance, grijači se uključuju samo kada korisnik pere vozilo i isključuju se zakašnjelo dok pod autopraonice nije potpuno bez leda.

Slika 10: Mogućnosti primjene grijaćih kablova (podno grijanje, otapanje snijega i leda, rješavanje problema gljivica i vlage…)

Stepenice u javnoj garaži Kvatrić sa isključenim i uključenim grijačima

Električni grijaći kablovi ugrađeni ispod stepenica značajno doprinose sigurnosti korisnika javnih prostora. Osim toga olakšavaju posao komunalnim službama u kritičnim vremenima. Zbog toga što nije potrebno koristiti sol ili sipinu kao zaštitu od klizanja, podne obloge puno dulje ostaju u izvornom estetskom stanju.

Slika 11: Mogućnosti primjene grijaćih kablova (podno grijanje, otapanje snijega i leda, rješavanje problema gljivica i vlage…) Slika 12: Mogućnosti primjene grijaćih kablova (podno grijanje, otapanje snijega i leda, rješavanje problema gljivica i vlage…)

Primjer rada grijača za odleđivanje prilaznih rampi u javne garaže

Slika 13: Mogućnosti primjene grijaćih kablova (podno grijanje, otapanje snijega i leda, rješavanje problema gljivica i vlage…)

Izvor: Termozona d.o.o.

TERMOZONA d.o.o.

Tel: 01/ 56 19 310

LOKACIJE I DOSTUPNOST

Pogledajte lokacije na karti

Prodaja opreme za vodoopskrbu, odvodnju,plinske dizalice topline, plinske grijalice i opreme za industrijsku energetiku dostava,montaža i servis na području Hrvatske. Dostupnost i na području BiH, Crne Gore, Makedonije, Slovenije,Srbije, Italije. Projektiranje u energetici: BiH, Crna Gora, Makedonija, Slovenija, Srbija, Njemačka, Austrija.

Vezani članci

Svi članci iz rubrike

  1. Adaptacije - sanacije
  2. Ceste, kolnici
  3. Grijanje
  4. Podovi
  5. Vlaga, gljivice, plijesni