UNIKATNE KUPAONICE S KARAKTEROM

UNIKATNE KUPAONICE S KARAKTEROM

Geberit kupaonske linije

ISKORISTITE TRENUTNE POGODNOSTI NA LOŽIŠTA PALAZZETTI

ISKORISTITE TRENUTNE POGODNOSTI NA LOŽIŠTA PALAZZETTI

Akcija traje do isteka zaliha!

Iskoristivost dnevnog svjetla

Slika 1: Iskoristivost dnevnog svjetla

Korištenje dnevnog svjetla po potrebi utječe na dobru atmosferu, povećava djelotvornost i smanjuje troškove potrošnje energije.

Svima nam je potrebno dnevno svjetlo u dovoljnim količinama. Kako izmjena godišnjih doba, tako i različita doba dana donose potrebne izmjene koje vode do novih spoznaja te stoga i do fizičkog i psihičkog zdravlja.

Pozitivan utjecaj dnevnog svjetla na dobru atmosferu i djelotvornost istražuje se tek od devedesetih godina zbog čega je dnevno svjetlo do danas zanemarivano i podcjenjivano na polju građevinskog planiranja. Danas pak istraživanja potvrđuju da se ljudi, koji rade u prostorima s nedovoljno dnevnog svjetla, neprestano žale na probleme s raspoloženjem. Kod djece, koja dane provode u umjetno osvijetljenim učionicama, utvrđene su psihomotoričke smetnje.

Dnevno svjetlo utječe na biološke, fiziološke i fizičke ljudske procese. Dnevno svjetlo nam je potrebno, kako bismo ostali zdravi, aktivni i dobro raspoloženi.

Dnevno svjetlo kao važna stavka u planiranju

Čak je i s energetskog aspekta obvezno optimalno korištenje dnevnog svjetla. Ono štedi električnu energiji i stoji besplatno na raspolaganju – više ili manje intenzivno, ovisno o godišnjem dobu.

U poslovnim zgradama, umjetno svjetlo jedan je od najvećih potrošača električne energije, pored klimatizacijskih uređaja. Ukoliko se dnevno svjetlo koristi na razuman način, moguće je uštedjeti 50% do 80% troškova rasvjete – što djeluje i na vijek trajanja rasvjetnih tijela te smanjuje troškove održavanja.

HELLA nudi slijedeća rješenja:

Žaluzine i vanjske Raffstore žaluzine s HELLA FUNKCIJOM UPRAVLJANJA SVJETLOM:

Ukoliko je to potrebno, svjetlo je moguće podesiti po želji: Pojedinačna funkcija upravljanja svjetlom čini HELLA vanjske Raffstore žaluzine i žaluzine stvaraocima raspoloženja za harmonične ambijente. Funkcija upravljanja svjetlom smanjuje i troškove rasvjete u Vašim prostorijama: Pojedinačno podesivi položaji lamela dopuštaju korištenja maksimalnih količina dnevnog svjetla, bez opasnosti od zsljepljivanja.

Isporučivo za sve modele, osim za AF 50 E.

Slika 2: Iskoristivost dnevnog svjetla

HELLA rolete za dnevno svjetlo – POJEDINAČNO DOZIRANJE:

HELLA-profili, koji propuštaju svjetlost, jedinstveni su na tržištu te dopuštaju fino doziranje ulazne svjetlosti te regulaciju udobnim provjetravanjem prostorije. Na ovaj je način moguće pojedinačno osvijetliti prostorije, osigurava se privatnost te buka ostaje vani.

Korištenjem dnevnog svjetla smanjuju se i troškovi potrošnje električne energije za umjetnu rasvjetnu te zimi, ukoliko to želite, prostor ostaje svijetao, a hladnoća ostaje vani.

Više informacija o patentiranim HELLA roletama za dnevno svjetlo

Izvor: HELLA TEHNIKA ZAŠTITE OD SUNCA d.o.o.

HELLA TEHNIKA ZAŠTITA OD SUNCA d.o.o.

Tel: 091/ 38 86 873
01/ 38 79 987

Fax: 01/ 38 79 988

KONTAKT OSOBA

g. Tihomir Hranjec

www.hella.info

LOKACIJE I DOSTUPNOST

Pogledajte lokacije na karti

Dostava i montaža na području cijele Hrvatske.

Vezani članci

Svi članci iz rubrike

  1. Zaštita od sunca
  2. Rasvjeta