GRATIS VELUX VANJSKA TENDA!

GRATIS VELUX VANJSKA TENDA!

Akcija do 15.12.2019.

ISKORISTITE TRENUTNE POGODNOSTI DO 15% NA LOŽIŠTA PALAZZETTI

ISKORISTITE TRENUTNE POGODNOSTI DO 15% NA LOŽIŠTA PALAZZETTI

Akcija traje do isteka zaliha!

Hidroizolacija podruma ili konobe

Slika 1: Hidroizolacija podruma ili konobe

Nakon nesnosnih vrućina i neviđene suše valja se pripremiti za kišu i vlagu koje nam sigurno dolaze. Već s prvim kišama na vidjelo izlaze sve greške i propusti kod hidroizolacije podruma ili konobe i to kao vlaženje ili čak propuštanje vode kroz zidove ili pod.

Problem ćemo riješiti tako da napravimo vodonepropusnu „kadu“ s unutrašnje strane podruma koristeći polimercementni hidroizolacijski premaz AKWALASTIK 5.0.

AKWALASTIK 5.0 je novi, visoko fleksibilni hidroizolacijski premaz. Otporan je na stajaću vodu, niske i visoke temperature i na kontinuirane cikluse odmrzavanja i smrzavanja. Brzo i jednostavno se aplicira, a prianja na različite podloge kao što su beton, cigla, gips, keramika itd. Važno je napomenuti da se keramičke pločice lijepe izravno na AKWALASTIK 5.0.

Slika 2: Hidroizolacija podruma ili konobe Slika 3: Hidroizolacija podruma ili konobe

Evo primjera kako kvalitetno izvesti hidroizolaciju podruma ili konobe:

  1. Odstranite bilo kakve nečistoće i labave dijelove s podloge. Sa zidova i poda treba skinuti mort sve do samog bloka ili betona, a nakon toga sve dobro zagladiti reparaturnim mortom. Ukoliko je podloga porozna (beton, estrih, cigla i sl.) potrebno ju je navlažiti, ali da nema ležeće vode.
  2. Na pripremljenu podlogu, četkom, valjkom ili gleterom, nanesite prvi sloj polimercementnog hidroizolacijskog premaza AKWALASTIK 5.0.
  3. Radne spojeve poda sa zidovima ojačajte dilatacijskom trakom AKWABAND ARM tako da je utopite u prvi sloj premaza.
  4. Cijelu površinu poda je potrebno punoplošno ojačati na način da se u prvi sloj premaza utopi armaturno platno AKWABAND BLU 100.0.
  5. Nakon što se prvi sloj osušio nanosi se drugi sloj AKWALASTIKA 5.0. Mora se voditi računa o tome da se hidroizolacijskim premazom potpuno prekriju sve dilatacijske trake i platno.
  6. Nakon sušenja drugog sloja hidroizolacijskog premaza, zidove možete ožbukati, gletati ili direktno obojati, dok na pod možete direktno lijepiti kamen ili keramiku s ljepilom odgovarajućim za vanjsku upotrebu.

Slika 4: Hidroizolacija podruma ili konobe Slika 5: Hidroizolacija podruma ili konobe

Nakon ovako izvedene hidroizolacije, problema sa vlagom ili prodorom podzemnih voda u podrum ili konobu više nebi smjelo biti.

Za sva dodatna pitanja i besplatni stručni savjet obratite se u najbližu DRACO GRAĐEVINSKU APOTEKU.

Izvor: DRACOMERX d.o.o. / DRACO GRAĐEVINSKA APOTEKA

DRACO d.o.o.

Tel: 021/ 34 08 20

LOKACIJE I DOSTUPNOST

Pogledajte lokacije na karti

Isporuka na području cijele Hrvatske. Djelujemo i u Srbiji.

Vezani članci

Svi članci iz rubrike

  1. Hidroizolacija
  2. Podrumi