OBITELJSKE KUĆE, VIKENDICE

OBITELJSKE KUĆE, VIKENDICE

Pogledajte galeriju...

KALKULATOR MATERIJALA ZA GRADNJU KUĆE

KONFIGURATOR ZA TUŠ KADE

TREBAM MAJSTORA/PONUDU ZA…

AKCIJA NA KOMPLETAN LAGER KERAMIKE OD 30-40%

AKCIJA NA KOMPLETAN LAGER KERAMIKE OD 30-40%

Akcija traje do isteka zaliha!

Gradnja POROTHERM proizvodima siguran pogodak

Kvaliteta stanovanja – Wienerberger

Kvaliteta i udobnost stanovanja te koliko energije troši moja kuća

Slika 1: Gradnja POROTHERM proizvodima siguran pogodak Na odluku o kupnji stana ili kuće sigurno utječe cijena m 2 i lokacija gdje se kuća nalazi. Međutim, rijetko kada se čovjek zapita nešto više o kvaliteti gradnje i potrošnji energije u kući ili stanu. Dobro izolirana kuća troši manje energije za grijanje zimi, kao i za hlađenje ljeti. Gubitak topline i potrošnja energije po m 2 odrazit će se direktno na mjesečne račune za grijanje i električnu energiju te na duži životni vijek zgrade. Dobro zvučno izolirana kuća uvelike pridonosi stvaranju više kvalitete i udobnosti stanovanja.

POROTHERM proizvodi već su 10 godina prisutni u Hrvatskoj i upravo su zbog svojih toplinskih svojstava, ali i ostalih karakteristika na tržištu građevinskih materijala donijeli pravu revoluciju u gradnji. Dobro izolirana kuća je preduvjet ugodnog življenja.

Toplinska izolacija za Wienerberger nije modni hit već realnost, jer tvrtka može zahvaliti svoj kontinuirani rast i tom definitivno važnom segmentu.

Toplinska izolacija

Slika 2: Gradnja POROTHERM proizvodima siguran pogodak

 • POROTHERM opeka raspolaže s obzirom na njenu poroznu mikrostrukturu te strukturu šupljina sa izuzetnom toplinskom zaštitom
 • S POROTHERM opekama zadovoljen je tehnički propis o uštedi toplinske energije i toplinskoj zaštiti u zgradama.
 • Zidovi iz POROTHERM opeke djeluju kao prirodni klimatizacijski uređaj: temperaturne promjene izjednačuju se kroz zadržavanje i ispuštanje topline – u zimi Vaša kuća ostaje ugodno topla, a u ljeti ugodno svježa.

Zvučna izolacija

 • Zidovi i stropovi iz opeke osiguravaju mirno stanovanje bez buke izvana ili unutar kuće.
 • Masivni vanjski zidovi iz opeke pokazuju izvanrednu zvučno izolacijske vrijednosti od najmanje 45-55 dB.

Klima u prostoriji / zdravo stanovanje

 • U kući koja je građena POROTHERM opekom imate “odličnu klimu“u svako godišnje doba!
 • Zidovi od opeke su difuzijski otvoreni – vlažnost zraka u prostoriji optimalno je uravnotežena. Rezultat je ugodna klima u prostoriji.
 • Zidovi iz POROTHERM opeke djeluju kao prirodni klimatizacijski uređaj (akumulacija topline): temperaturne promjene izjednačuju se kroz zadržavanje i ispuštanje topline – u zimi Vaša kuća ostaje udobno topla, a u ljeti ugodno svježa.

Zidovi – katalog proizvoda

Gradnja nove kuće – sve počinje od projektanta

Slika 3: Gradnja POROTHERM proizvodima siguran pogodak Kod gradnje nove kuće važno je već u fazi idejnog projektiranja u suradnji s projektantom predvidjeti sve što je potrebno da se dobije kvalitetna, optimalna energetski efikasna kuća:

 • analizirati lokaciju, orijentaciju i oblik kuće;
 • primijeniti visoki nivo toplinske zaštite;
 • definirati konstrukcijska rješenja;
 • iskoristiti toplinske dobitke od sunca i zaštititi se od pretjeranog osunčanja;
 • koristiti energetski efikasan sustav grijanja, hlađenja i ventilacije te ga kombinirati s obnovljivim izvorima energije.

Energetski efikasna i optimalna gradnja

Karakteristike energetski efikasne i optimalne gradnje treba uključiti u proces projektiranja što ranije, već u fazi idejnog rješenja, jer se na taj način postižu najkvalitetniji rezultati.

Slika 4: Gradnja POROTHERM proizvodima siguran pogodak

Nedovoljna toplinska izolacija dovodi do povećanih toplinskih gubitaka zimi, hladnih obodnih konstrukcija, oštećenja nastalih kondenzacijom (vlagom), te pregrijavanja prostora ljeti. Posljedice su oštećenja konstrukcije, te neudobno i nezdravo stanovanje i rad. Zagrijavanje takvih prostora zahtjeva veću količinu energije što dovodi do povećanja cijene korištenja i održavanja prostora, ali i do većeg zagađenja okoliša. Zagađenje okoliša opet ima utjecaj na oštećenje građevina i na život i zdravlje ljudi.

Definiranje konstruktivnih rješenja prepustite ekspertima, u ovom slučaju arhitektima.

Opširnije:

Autor: Tomislav Franko, ing. građ.

WIENERBERGER d.o.o.

Tel: 047/ 69 41 11

Fax: 047/ 69 41 74

Pogledajte detaljne kontakte

www.wienerberger.hr

LOKACIJE I DOSTUPNOST

Pogledajte lokacije na karti

Proizvodi su dostupni u cijeloj Hrvatskoj.

Vezani članci

Svi članci iz rubrike

 1. Opeka
 2. Zidovi
 3. Gradnja