KUPAONSKA LINIJA GEBERIT SELNOVA

KUPAONSKA LINIJA GEBERIT SELNOVA

Klasična bezvremenost.

ISKORISTITE TRENUTNE POGODNOSTI DO 15% NA LOŽIŠTA PALAZZETTI

ISKORISTITE TRENUTNE POGODNOSTI DO 15% NA LOŽIŠTA PALAZZETTI

Akcija traje do isteka zaliha!

Fasade - Vanjske vrijednosti

Slika 1: Fasade - Vanjske vrijednosti Optička privlačnost ‘vanjske kože’, dakle, fasade, svakom objektu daje lice. Ona može naglasiti uspješno izvedenu arhitekturu, a ako se pri tome uloži malo više truda, fasada može biti u potpunosti izraz novog doma. Vanjska odjeća kuće može tehničke vrijednosti zida više ili manje proširiti (primjerice, toplinsku izolaciju), no njena primarna zadaća je pružiti zaštitu objektu od vremenskih utjecaja poput sunca, vjetra i kiše. Uz to može doprinijeti zaštiti od požara i zvučnoj izolaciji. S obzirom na činjenicu da se zidovi gotovih montažnih objekata mogu obložiti svim vrstama vanjskih fasada, budući vlasnici na ponudi doista imaju neograničen izbor.

Najviše se koristi špricana fasada. Cigla optički naglašava modernu interpretaciju regionalne arhitekture, često u kombinaciji s tipičnim regionalnim obilježjima. Sve više ljudi se odlučuje za konstruktivno i ekološki prikladno drvo, u obliku različitih drvenih obloga s vanjske strane. Na vidiku su i različiti novi materijali: terakota i ostale vrste keramičkih ploča na primjer, ili ploče od cementnih vlakna kao i metalnih i umjetnih elemenata. No, vrlo često izbor fasadnog pokrova svodi se na tri najčešća materijala: drvo, fasadni premaz i ciglu.

Fasadni premazi i dalje su u samom vrhu izbora

Fasade se rade sa ili bez stražnje ventilacije. U prvom slučaju fasada se nanosi na (toplinski izoliranu) nosivu ploču koja je bez razmaka priljubljena na zidnu podlogu. Kod fasade sa stražnjim provjetravanjem nosiva ploča je postavljena na konstrukciju od letvica. Iza nje je obično postavljen dodatni izolacijskih sloj. Objekti sa vrhunskom toplinskom izolacijom često sa vanjske strane imaju kompletan sustav toplinske izolacije koji se proteže i kroz fasadni sloj.

Izvor: magazin Hausbau

PRETPLATA I STARI BROJEVI:
Za informacije o pretplati i povoljnoj kupnji starih, ali uvijek s idejama aktualnih brojeva naših izdanja kontaktirajte nas putem niže navedenih podataka ili kontakt obrasca.

PONOVO TRI d.o.o.

Tel: 01/ 33 57 221

Fax: 01/ 33 57 220

www.idejezamene.com

www.hausbau.hr

Pretplata i stari brojevi

LOKACIJE

Pogledajte lokacije na karti

Vezani članci

Svi članci iz rubrike

  1. Fasada