GRATIS VELUX VANJSKA TENDA!

GRATIS VELUX VANJSKA TENDA!

Akcija do 15.12.2019.

ISKORISTITE TRENUTNE POGODNOSTI DO 15% NA LOŽIŠTA PALAZZETTI

ISKORISTITE TRENUTNE POGODNOSTI DO 15% NA LOŽIŠTA PALAZZETTI

Akcija traje do isteka zaliha!

Ekološki kanali

Slika 1: Ekološki kanali

Podzemni sustav ekoloških Atlantis kanala

Atlantisov sustav kanala pruža mogućnost planiranja podzemnih vodnih tokova. Također omogućuje održavanje visoke razine kvalitete i čistoće vode i okoliša oko vodnog toka. Podzemni sustav Atlantis kanala pruža jedinstven način suradnje sa prirodom za rješavanje vrlo velikih problema vezanih za otvorene sustave umjetnih, betonskih vodnih tokova i kanala.

Tradicionalni betonski kanali
Otvoreni betonski kanali danas predstavljaju najčešću metodu transporta velikih količina oborinske vode do potoka, rijeka i ceana. Otvoreni kanali su široko rasprostranjeni u urbanom okolišu premda se smatraju opasnima. Kanali također pružaju plodno tlo za razvoj štetočina i zaraznih organizama koji ugrožavaju ljudsko zdravlje. Osim zdravstvenih i sigurnosnih problema, veliki betonski kanali zauzimaju velika područja zemljišta a također narušavaju lijep izgled okoliša.

Slika 2: Ekološki kanali
Tradicionalni betonski kanal

Slika 3: Ekološki kanali

Atlantis podzemni kanali

Budući da Atlantis® sustav kanala podrazumijeva podzemni sustav, nema problema s otvorenim betonskim kanalima. Propusni sustav kanala se može projektirati da slijedi prirodne konture krajolika i da oponaša tijek prirodnih vodotoka. Ovaj projekt kanala stvara vertikalnu turbulenciju toka i smanjuje se ukupna brzina protoka, dok se istodobno povećava mogućnost samo-čišćenja dna kanala i stvaranje zdravih aerobnih uvjeta.

Prednosti za okoliš

Zamjenom otvorenih betonskih kanala i postavljanjem Atlantis® sustava kanala, gradovi sada mogu imati koristi od ljepšeg krajolika, više mjesta za rekreaciju i zdravijim uvjetima jer se mogu iskoristiti ogromni prostori koji su ranije bili zauzeti betonskim kanalima.

Primjer promjene otvorenog betonskog kanala u Atlantis ekološki kanal

Slika 4: Ekološki kanali

U cijelome svijetu uprave za ceste uviđaju da su kanali za odvodnju otpadnih voda iznimno opasni i doprinose većem broju nezgoda. Ti kanali su i velik ekološki problem jer se u njima nalazi kontaminirana voda, a također doprinose i gradskim poplavama.

Slika 5: Ekološki kanali

Slika 6: Ekološki kanali

Izvor: FUNDA d.o.o.

FUNDA d.o.o.

Tel: 01/ 33 40 340

LOKACIJE I DOSTUPNOST

Pogledajte lokacije na karti

Dostupnost na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području BiH, Crne Gore, Makedonije i Srbije.

Vezani članci

Svi članci iz rubrike

  1. Odvodnja oborinskih voda