KUPAONSKA LINIJA GEBERIT SELNOVA

KUPAONSKA LINIJA GEBERIT SELNOVA

Klasična bezvremenost.

ISKORISTITE TRENUTNE POGODNOSTI DO 15% NA LOŽIŠTA PALAZZETTI

ISKORISTITE TRENUTNE POGODNOSTI DO 15% NA LOŽIŠTA PALAZZETTI

Akcija traje do isteka zaliha!

Bazen, a ne podrum

Slika 1: Bazen, a ne podrum Kvalitetan podrumski prostor mora ispunjavati samo jedan uvjet – mora biti suh. To znači da već pri samoj izgradnji mora biti zaštićen sredstvima koja sprečavaju prodor vlage, a obzirom na to da se, za razliku od ostalih prostorija u objektu, podrumski prostor rijetko grije, uputno je osigurati dobru toplinsku izolaciju, naročito podne površine prizemlja koja ga natkriva. Namijena podruma se najčešće smještaju tehničke naprave ili radionica te se tako njegova upotrebna vrijednost uvelike smanjuje.

No, usprkos tome, postoji nekoliko načina funkcionalnog uređenja tog prostora, iako su rustikalna riješenja danas već gotovo izašla iz mode. Smisleno je podrum urediti kao ured, gospodarstvo, sobu za goste, igranje ili slobodne aktivnosti. Uobičajeno je ugraditi u podrum saunu koja u današnje vrijeme uz parnu kupelj, tuš kabinu i sprave za fitnes čini dio tzv. “kućnog programa za opuštanje”.

Tko ne zna kamo bi s novcima i raspolaže velikim podrumskim prostorom, može si priuštiti pravi mali privatni bazen. Moderni bazenski sustavi u kombinaciji s kvalitetnom ventilacijom spriječavaju širenje specifičnog bazenskog mirisa i para posvuda po objektu. Kod izgradnje podruma posebnu pažnju treba posvetiti vlazi i toplinskoj izolaciji. Suvremeni sustavi gradnje omogućavaju optimalna rješenja čak i na onim područjima gdje podzemne vode dopiru do travnate površine. Ako sanitarni čvor leži ispod nivoa odvoda koji se obično nalazi u ravnini gornjeg ruba ulice, otpadne vode se moraju odvoditi uz pomoć sustava koji će ih podići na gornju razinu odakle onda mogu nesmetano otjecati prema odvodnim kanalima.

Izvor: magazin Hausbau

PRETPLATA I STARI BROJEVI:
Za informacije o pretplati i povoljnoj kupnji starih, ali uvijek s idejama aktualnih brojeva naših izdanja kontaktirajte nas putem niže navedenih podataka ili kontakt obrasca.

PONOVO TRI d.o.o.

Tel: 01/ 33 57 221

Fax: 01/ 33 57 220

www.idejezamene.com

www.hausbau.hr

Pretplata i stari brojevi

LOKACIJE

Pogledajte lokacije na karti

Vezani članci

Svi članci iz rubrike

  1. Bazeni