MONTAŽNE KUĆE - KATALOG

MONTAŽNE KUĆE - KATALOG

DOMUSplus d.o.o.

KALKULATOR MATERIJALA ZA GRADNJU KUĆE

KONFIGURATOR ZA TUŠ KADE

TREBAM MAJSTORA/PONUDU ZA…

AKCIJA NA KOMPLETAN LAGER KERAMIKE OD 30-40%

AKCIJA NA KOMPLETAN LAGER KERAMIKE OD 30-40%

Akcija traje do isteka zaliha!

Adaptacija stana mladog para

Slika 1: Adaptacija stana mladog para

Mladi par u potpunosti je želio promijeniti izgled svog zagrebačkog stana. Kako bi realizirao svoju želju ovaj par obratio nam se za pomoć. Potpuno smo promijenili izgled nekadašnjeg stana te ga u funkcionalnom smislu maksimalno prilagodili stilu života njegovih vlasnika.

Kako bi povećali relativno mali stan odlučili smo zatvoriti terasu i u taj prostor smjestiti kuhinju. Time smo povećali kvadraturu i postigla upravo ono što su vlasnici željeli, prostranu dnevnu zonu za primanje gostiju. Iako smo u središnji dio planirali smjestiti kuhinjski otok vlasnicima se to nije sviđalo. Oni su željeli koncipirati prostor tako da se središnji dio po potrebi može što više rasteretiti. Kako bi se udovoljilo tom zahtjevu odustali smo od ideje o kuhinjskom otoku. Kuhinjske elemente postavili smo ispod prozora, a u središnji je dio postavljen blagovaonski stol koji se po potrebi lako može pomaknut u stranu čime se u trenu dobiva prostran i rasterećen središnji prostor idealan za zabave. Ovaj mladi par želio je da prostor istovremeno bude koloristički neutralan, podložan lakim promjena ambijenta, ali i veseo i razigran. Zbog toga smo koristili neutralnu crno-bijelo-sivu kolorističku bazu, dok žarke boje kroz detalje unose vedrinu.

Slika 2: Adaptacija stana mladog para

Kompromis nastao oko koncepcije kuhinje pokazao se kao dobro rješenje, ne samo zbog mogućnosti rasterećenja kuhinjskog prostora, već i zbog prednosti koje donosi pozicioniranje elemenata uz sam prozor. Ovako postavljeni kuhinjski elementi prilikom kuhanja omogućuju prekrasan pogled na grad, a otvaranjem prozora dobiva se i poluotvorena kuhinja koja omogućuje kuhanje na svježem zraku, što djelomično kompenzira gubitak terase koji je bio nužan za dobivanje veće dnevne zone. U ovakvoj koncepciji kuhinje blagovaonski stol predstavlja komunikacijsku poveznicu između kuhinje i dnevnog boravka.

Mali stan osim stvarnim povećanjem kvadrature dobivene zatvaranjem terase, vizualno je povećan bijelom bojom zidova i naglašenom rasvjetom. Osim stropnom rasvjetom kojom je dobivena velika količina svjetla, korištena je i dekorativna rasvjete (podne lame), koje dodatno pridonose količini svjetlosti ali stvaranju ugodnog ambijenta.

Manji stanovi zahtijevaju da svaki dio stana, pa tako i hodnik, bude funkcionalno maksimalno iskorišten, a pri tom i estetski dopadljiv. Kako bi dobila dodatan prostor za odlaganje stvari . U hodnik smo smjestili ormare koji su baš kao i zidovi u bijeloj boji.

Slika 3: Adaptacija stana mladog para

Ideja o mladenačkom stanu u kojem zabave imaju važnu ulogu prisutna je i u kupaonici. S obzirom da pločice i sanitarije nije tako jednostavno mijenjati odabrali smo neutralne boje dok su boje ručnika i tepiha vrlo intenzivne i žive. Zahvaljujući pažljivom odabiru kupaonskih elemenata, prije svega ormarića i umivaonika manjih dimenzija ostalo je dovoljno prostora za kadu.

Slika 4: Adaptacija stana mladog para

Prozračnost u spavaćoj sobi postignuta svijetlim parketom i bijelom bojom namještaja (ormara, kreveta, noćnih ormarića, police) dodatno je naglašena rasvjetom, dok su žarke boje prisutne kroz posteljinu.

Slika 5: Adaptacija stana mladog para

Komforu spavaće sobe pridonosi izlaz na malu terasu na kojoj dominiraju prirodne smeđe-crne nijanse koje predstavljaju svojevrstan odmak od dominante kolorističke sheme stana. Specifičnost ovoj crno-bijelo-sivoj kolorističkoj osnovi daje kontrastna kombinacija žarke crvene i zelene. Ova na prvi pogled neobična kombinacija, kroz vizualnu igru toplih i hladnih tonova unosi dinamiku u interijer zbog čega je odličan izbor za mladenačke stanove. Upravo zbog njenog snažnog kontrasta ovu kombinaciju u neutralan je interijer najbolje uvesti kroz detalje, jer odmjerena prisutnost crveno-zelenog kolorita unosi sasvim dovoljno dinamike u prostor.

Fotogalerija

 • Fotogalerija: Slika 1
 • Fotogalerija: Slika 2
 • Fotogalerija: Slika 3
 • Fotogalerija: Slika 4
 • Fotogalerija: Slika 5
 • Fotogalerija: Slika 6
 • Fotogalerija: Slika 7
 • Fotogalerija: Slika 8
 • Fotogalerija: Slika 9
 • Fotogalerija: Slika 10
 • Fotogalerija: Slika 11
 • Fotogalerija: Slika 12
 • Fotogalerija: Slika 13
 • Fotogalerija: Slika 14
 • Fotogalerija: Slika 15
 • Fotogalerija: Slika 16

Fotografije: Studio Karas

Autor: Tina Kurpez, dizajnerica interijera
Studio Karas
www.studiokaras.hr

Dizajnerica Tina Kurpez iza sebe ima stotinjak realiziranih projekata stambenih i poslovnih interijera. Projekti Studia Karas prepoznatljivi su po pročišćenom funkcionalizmu, minimalističkom, ali ergonomičnom dizajnu te jakim vizualnim akcentima koji dinamiziraju prostor i daju mu specifičan karakter. Svaki pojedini projekt rezultat je individualnog pristupa i kreativne suradnje investitora i dizajnera.

Vezani članci

Svi članci iz rubrike

 1. Interijeri