Upotrebljavaju se za biološko pročišćavanje sanitarno fekalnih otpadnih voda obiteljskih kuća, manjih tvornica, hotela, manjih naselja i dijelova grada.

Biološki pročistači otpadnih voda tipa AS VARIOcomp izrađuju se u kontejnerskoj izvedbi tako da su jednostavni za ugradnju i moguće ih je spajati paralelno u veće sustave za pročišćavanje otpadne vode.

Uređaj je izrađen od polipropilenskih zidnih elemenata odnosno ploča.

Standardno postrojenje i tehnološka oprema biološkog pročistača otpadnih voda AS VARIOcomp sastoji se od:

  • uređaja za pročišćavanje otpadnih voda
  • izvora komprimiranog zraka
  • sustava za proizvodnju sitnih zračnih mjehurića i
  • električna razvodna ploča

Dimenzioniranje biološkog pročistača otpadnih voda tipa AS VARIOocomp vršeno je u skladu s HRN EN 12566-3 i HRN EN 12255 prema kojoj je predviđeno po 1 ES (ekvivalent stanovniku) potrošnja 150 l/ dan vode i BPK5 60 g/dan.

Zajamčeni izlazni parametri su:

  • BPK5 25 mg/l
  • KPK 100 mg/l
  • ST 25 mg

PODJELA

AS VARIOcomp K (3–25 ES) – upotrebljava se za biološko pročišćavanje otpadnih voda obiteljskih kuća, manjih tvornica i hotela do 25 ES (ekvivalent stanovnika). Dimenzioniranje biološkog pročistača otpadnih voda AS VARIOcomp K obavljeno je u skladu s HRN EN 12566-3 tako da je predviđeno po 1 ES potrošnja od 150 l/dan vode i BPK5 60 g/dan.

Zajamčeni izlazni parametri za tip AS VARIOcomp su BPK5 25 mg/l, i KPK 120 mg/l.

AS VARIOcomp N (25-170 ES) – upotrebljava se za biološko pročišćavanje otpadnih voda obiteljskih kuća, manjih tvornica, hotela, manjih naselja i dijelova grada. Dimenzioniranje biološkog pročistača otpadnih voda AS VARIOcomp N vršeno je u skladu s HRN EN 12255 tako da je predviđeno po 1 ES potrošnja od 150 l/dan vode i BPK5 60 g/dan.

Zajamčeni izlazni parametri za tip AS VARIOcomp N su BPK5 25 mg/l, i KPK 100 mg/l.

AS VARIOcomp N/PUMP (25-170 ES) – istih je karakteristika kao i AS VARIOcomp N, samo što se upotrebljava u slučajevima kada je ulazna kanalizacija preduboka te ju je ekonomičnije podizati na manju dubinu.

OPIS RADA

Otpadna voda ulazi u dio za taloženje, koji ujedno služi i kao spremnik za mulj. Plivajuće i sedimentirajuće čestice se ovdje zaustavljaju. Mehanički pročišćena voda odlazi u dio za aktivaciju, gdje se biološki tretira.

Sedimentacija muljnih pahuljica odvija se u sekundarnom prostoru za taloženje, a voda izlazi iz sustava kao pročišćena voda. Zgusnuti mulj se vraća u dio za aktivaciju. Dio mulja iz prostora za aktivaciju prebacuje se u dio za taloženje kao višak mulja.

ODRŽAVANJE

Radovi na održavanju uređaja Biološki pročistač otpadnih voda tipa AS VARIOcomp ne zahtijeva neprekidno nadgledanje. Budući da radi automatski, potrebno je samo povremeno vršiti kontrolu na slijedeće načine:

Vizualna kontrola uređaja
Potrebno je kontrolirati cijevi unutar uređaja da ne dođe do začepljenja te odvodnu i dovodnu cijev. Također moraju se pratiti promjene izgleda ili boje mulja (ukoliko požuti, pocrni ili slično). Uslijed takvih promjena, potrebno je izvršiti uzimanje uzoraka da bi se spriječilo ugibanje bio-mase.

Mjerenje visine mulja
Visina mulja se mjeri pomoću mjerila mulja. Prilikom laganog uronjavanja mjerila osjetiti će se promjena otpora ronjenja, što znači da smo došli do prijelaza vode – mulj. Potop mjerila u takvom slučaju znači visinu površine vode iznad mulja. Minimalna visina površine vode iznad mulja je pri dubini mulja 1,0 – 1,1 m.

Uzimanje uzoraka
Uzimanje uzoraka moguće je izvršiti iz cijevi za odlazak vode iz uređaja ili iz prvog kanalizacijskog okna nakon uređaja.

Uklanjanje mulja
Uklanjanje mulja vrši se prema potrebi, odnosno kada mulj do- segne debljinu od 100—110 cm ili dva puta godišnje, te u slučaju da uređaj neće biti korišten duže od tri mjeseca.

Samo uklanjanje vrši se slijedećim redoslijedom:

  • uređaj isključiti,
  • otvoriti poklopac spremnika za mulj
  • postaviti korpu za usisavanje mulja otprilike na polovinu dubine
  • uređaj za vađenje mulja usisa dio vode te je vrati nazad tako da se sav mulj u spremniku promije
  • spustiti korpu za usisavanje na dno spremnika i usisavati dok u spremniku nije ostalo 200 mm vode mulja
  • uređaj napunimo čistom vodom te ga pustimo u rad.

Na zahtjev nudimo biološke pročistače sanitarno-fekalnih otpadnih voda kapaciteta od 1000 do 5000 ES (Ekvivalent stanovnika).

PROIZVODI

Obiteljske kuće i manji hoteli

  • BP ASP K / PP 3-25 ES (Ugradnja u zelenu površinu)
  • BP ASP K / PB 3-25 ES (Ugradnja u kolničku površinu)

Više o načinima ugradnje

Hoteli i manja naselja

Više o načinima ugradnje

Manja naselja

  • AS VARIOcomp 300-600 ES
  • AS VARIOcomp 500-800 ES
  • AS VARIOcomp 500-5000 D

Na zahtjev nudimo biološke pročistače sanitarno-fekalnih otpadnih voda kapaciteta od 1000 do 5000 ES (Ekvivalent stanovnika).

FOTO GALERIJA

Više:

Izvor: BORPLASTIKA d.o.o.

BOR - PLASTIKA d.o.o.
BOR - PLASTIKA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

BAZENI I BAZENSKA TEHNIKA - prodaja i montaža na području cijele Hrvatske (bez građevinskih radova). BIOLOŠKI PROČISTAČI - prodaja i puštanje u pogon na području cijele Hrvatske. SVI DRUGI PROIZVODI - prodaja na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi