Troslojni montažni plinski dimnjak

Stalnim tehnološkim razvojem na području građevinarstva i na području proizvodnje i izgradnje dimnjaka neprestano dolazi do novih rješenja kako bi se udovoljilo tim novim zahtjevima.

Danas se grade stanovi s malenom propusnošću zraka jer se ugrađuje dobro brtvljena stolarija, bilo u novim objektima, bilo kod preuređenja starih objekata. Kao rezultat toga javlja se problem dovoda zraka potrebnog za proces izgaranja u plinskim ložišnim napravama. Osim toga stalno se iz razloga sigurnosti pooštravaju uvjeti za ugradnju plinskih ložišnih naprava.

Da bi se ti problemi zadovoljavajuće riješili napravljen je troslojni montažni plinski dimnjak TMP, koji riješava problem smještaja plinskih ložišnih naprava. Tako ih sada možemo smjestiti u bilo koju prostoriju stana bez obzira na njen smještaj i veličinu, a više nema problema oko prozračivanja naprave. Dobro brtvljenje stolarije više ne ometa normalan proces izgaranja u plinskim ložišnim napravama.

TMP dimnjak namijenjen je za upotrebu plinskih ložišnih naprava s zatvorenom komorom izgaranja, tzv. plinski turbo aparati. TMP dimnjak ima slijedeće prednosti kod njegove primjene:

  • potpuni proces izgaranja u plinskoj ložišnoj napravi, bez ovisnosti o zraku iz prostorije u kojoj se naprava nalazi
  • na jednu dimnjačku vertikalu omogućen je veći broj priključenja plinskih naprava
    • ušteda u trešenju plina
    • kvalitetno izgaranje
    • potpuno sigurno i kvalitetno odvođenje dimnih plinova iznad krova
    • kod unaprijed predviđene ugradnje plinskih turbo aparata novije generacije preporuča se u dimnjak ugraditi kondenzacijsku posudu

Minimalna visina dimnjaka nad krovom

Određivanje visine dimnjaka uvjetovano je visinom objekta, položajem samog dimnjaka na objektu, visinom okolnih objekata te konfiguracijom terena na kojem se objekt nalazi. Korisna visina dimnjaka je visinska razlika između zadnjeg priključka i vrha dimnjaka.

Minimalna visina dimnjaka – mjere u metrima

Ugrađeni dimnjak – pravilan položaj cijevi

Montažni presjek

Proizvodni program TMP dimnjaka

Dimenzioniranje

Određivanje svijetlog otvora TMP dimnjaka uvjetovano je:

  • nazivnim kapacitetom ložišne naprave
  • brojem priključaka ložišnih naprava
  • korisnom visinom od zadnjeg priključka do vrhga dimnjaka
  • nadmorskom visinom

Više:

Izvor: PGM d.o.o.

PGM d.o.o.
PGM d.o.o.
Internet adresa

Prodaja na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području BiH, Srbije, Kosova i Makedonije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi