AKCIJE, POPUSTI I POVOLJNE KUPNJE!

Potražite aktualne akcijske ponude i prođite jeftinije

SHOP UNUTARNJE ZAŠTITE OD SUNCA

TREBAM MAJSTORA/PONUDU ZA…

KALKULATOR MATERIJALA ZA GRADNJU KUĆE

VRHUNSKE KERAMIČKE PLOČICE PO TRAJNO DOBRIM CIJENAMA

Novo radno vrijeme od 8.00 do 20.00 sati

Novosti, događaji, predstavljanja +

Besplatan odvoz električnog i elektroničkog otpada može se naručiti i SMS-om

Za sve vrste otpadnih električnih i elektroničkih uređaja i opreme ukupne mase veće od 30 kg za cijelo područje Republike Hrvatske, građani mogu naručiti besplatan odvoz:

  • pozivom sa fiksne telefonske linije besplatnog telefonskog broja 0800 444 110 od 08- 16 sati
  • unosom naloga preko internet portala www.eeotpad.com
  • SMS-om na broj 098/444 110
  • E-poštom prijava@eeotpad.com

Sustav je preko Pravilnika o gospodarenju otpadnim električnim i elektroničkim uređajima i opremom uspostavilo Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Od prosinca 2007., kada je u Hrvatskoj uspostavljen sustav odvojenog sakuplja električnog i elektroničkog otpad (e – otpada), prikupljeno je 3.327 tona ove vrste otpada.

Procjenjuje se da u Hrvatskoj nastaje 30.000-45.000 tona godišnje e-otpada, odnosno 6,67–10,11 kg po stanovniku, te da njegove količine rastu oko 10% godišnje. Samo u 2003. prodano je više od 100.000 računala koja, nakon tri do četiri godine, postaju otpad, što govori o veličini problema e-otpada.

Cilj Ministarstva je godišnje skupiti najmanje četiri kilograma po stanovniku e-otpada iz kućanstava. Električni i elektronički otpad prikupljaju privatne tvrtke koje su na javnom natječaju dobile koncesiju. Naknada skupljaču za poslove skupljanja, privremenog skladištenja, razvrstavanja i prijevoza EE otpada iznosi 1,50 kn/kg.

S poštovanjem,
Ured glasnogovornice

Pogledajte i:

  1. Sve novosti, događaje, predstavljanja