Plinski štednjak koristimo svakodnevno i to vjerojatno više puta. Kod kuhanja i pećenja dolazi do nereda, tekućina se prolije, hrana prilikom kuhanja može ići van lonca ili tave i slično. Sve se to nakuplja na štednjaku i rešetkama.

Plinski štednjak trebao bi se čistiti nakon svakog kuhanja, ali ponekad to jednostavno nije moguće. U tom slučaju može doći do tvrdokornijih mrlja koje je poslije malo teže očistiti.

Olakšajte si čišćenje rešetki s plinskog štednjaka na par načina. Rešetke možete prati i u perilici za suđe. Ako želite bolje rezultate mogli biste ih prije malo i ručno oprati deterdžentom, naravno ako se radi o većim mrljama. Stavite u veliku plastičnu vrećicu dvije žličice amonijaka.

U vrećicu stavite rešetke i ostavite preko noći u većem lavoru. Slijedeći dan ih operite na klasičan način. Natopite rešetke u toploj vodi u koju ćete staviti malo deterdženta. Ostavite ih tako da se dobro natope a potom ih operite spužvicom i deterdžentom.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi