AKCIJE, POPUSTI I POVOLJNE KUPNJE!

Potražite aktualne akcijske ponude i prođite jeftinije

TREBAM MAJSTORA/PONUDU

Pošaljite upit koji će biti proslijeđen izvođačima/ponuđačima

Registriraj svoju firmu na webgradnja.hrAkcijska cijena do 30.09.2014.

Članci +

Aluminijske fasade

U ovom članku pokušati ćemo vam približiti i upoznati Vas sa vrstama aluminijskih fasada koje se danas izvode.

Stakleni plašt:

Stakleni plašt je sistem staklenih ploha, kod kojih se pričvršćenje stakla izvodi “INOX” držačima sa ili bez podkonstrukcije. U mogućnosti smo objekt opremiti plaštom u izvedbi od jednostrukog stakla i “IZO stakla”. Kako stakleni plašt izgleda na gotovom objektu pogledajte na slijedećim slikama (servis “MERCEDES” u Savskoj ulici u Zagrebu).

Strukturalne fasade:

Strukturalne fasade su sustav fasada bez vidljivih aluminijskih nosivih profila. Fasada se izvodi tehnikom lijepljnja stakla na aluminijske profile. Tako izvedene staklene fasade odlikuju se modernim i atraktivnim izgledom. Pogledajte na slijedećim slikama par primjera kako to izgleda na gotovom objektu.

Polustrukturalne fasade:

Polustrukturalne fasade su sustav fasada sa naglašenim sljubnicama sa minimalnom širinom vidljivog aluminijskog profila po obodu krila. Ostakljenje je sa reflektirajućim IZO staklom, a uz staklo moguće je upotrijebiti i neke druge materijale, npr. tankostijene panele. Pogledajte nekoliko primjera sa izvedenih objekata.

Kontinuirane fasade:

Kontinuirane fasade su sistem fasada sa vidljivim aluminijskim profilima, koji slijede aluminijski raster, a daju mogućnost različite izvedbe vanjskog profila uz naglašenu horizontalnost i vertikalnost. Za zadovoljavanje arhitektonskih zahtjeva i potpune funkcionalnosti, kontinuirane fasade daju mogućnost ugradnje različitih prozorskih sustava. Pogledajte nekoliko primjera na izvedenim objektima.

Kazetirane fasade:

Kazetirane fasade su sustav fasada od kazetiranih tankih panela (4 – 6 mm širine) ili od aluminijskog lima. Izvode se kao samostalna fasadna konstrukcija ili u kombinaciji sa drugim fasadnim sustavima, a postavlja se na zid ili na podkonstrukciju. Kvalitetu provjerite na našim objektima koji su završeni ili koje upravo gradimo. Pogledajte fotografije završenih objekata.


Izvor: ALU – KON d.o.o.

Vezani članci

Sanacija betona

Sanacija betona

Beton je sastavljen od mješavine hidrauličkog veziva (cementa), agregata (riječnog, drobljenog), dodataka …

Zid u zemlji

Vanjski podrumski zid, kao i svi ostali elementi zgrade koji su u doticaju s vlažnom zemljom ili čak ispod raz…

Vezani tagovi

  1. Fasada
  2. Staklo
  3. Gradnja